Coronagolf blijft bij Barça: Torres positief op dag van presentatie

3 januari 2022, 21:20

Het coronavirus blijft een plaaggeest bij FC Barcelona. Ook Pedri en nieuwkomer Ferran Torres zijn inmiddels positief getest. De aanvaller werd vandaag gepresenteerd in Nou Camp, maar zal de komende week niet kunnen spelen door zijn besmetting. Het is een flinke aderlating voor Xavi, die afgelopen weekend maar liefst zeventien spelers miste.

Tegen Real Mallorca had de trainer slechts tien veldspelers uit de vaste selectie. De rest zat thuis wegens een positieve test, een blessure of een schorsing. Dat probleem is dus ook de komende speelronde nog niet voorbij als niet heel veel spelers snel herstellen van hun kwetsuur of negatief testen. Clement Lenglet en Samuel Umtiti hadden eerder corona, maar waren afgelopen weekend wel weer inzetbaar voor de Catalaanse club. Beide spelers begonnen overigens op de bank.

Pedri en Torres, die nu beiden positief testten maar geen klachten hebben, waren er overigens niet bij op het Spaanse eiland, waar FC Barcelona met 0-1 won door een doelpunt van Luuk de Jong. Woensdag speelt de club alweer in de Copa del Rey, waarin een duel wacht met Linares Deportivo. Het is de vraag welke spelers Xavi voor dat duel de wei in kan sturen. De trainer liet zich afgelopen weekend al boos uit over het feit dat de competitiewedstrijd door moest gaan, ondanks alle coronagevallen in zijn selectie.

"De competitie wordt op deze manier vervalst. Ik vind dat deze wedstrijd uitgesteld moet worden. Er moet een beroep worden gedaan op het gezonde verstand", liet de trainer weten. In Spanje zijn strenge regels, waardoor clubs een wedstrijd niet zomaar uit kunnen stellen. Als een club minstens één keeper, vijf spelers uit de A-selectie en dertien spelers in totaal heeft, moet het duel 'gewoon' doorgaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen