'City wil miljoenenaankoop ruilen tegen Frenkie de Jong'

5 januari 2022 – Manchester City hoopt zich op korte termijn te versterken met Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona moet na een dramatische start van het nieuwe seizoen dit jaar spelen in de Europa League en vreest bovendien voor een seizoen zonder Europees voetbal. Manchester City zou hem uit zijn lijden willen verlossen.

'City wil miljoenenaankoop ruilen tegen Frenkie de Jong'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Met dat nieuws komen diverse Spaanse en Engelse media, waaronder The Mirror en Daily Mail. De Jong werd in 2019 voor 85 miljoen euro overgenomen van Ajax en beleefde twee sterke seizoenen, maar deelt dit seizoen vooral in de malaise van FC Barcelona. De Jong komt bij het matig presterende Barça niet goed tot zijn recht en lijkt dus een nieuwe club nodig te hebben voor zijn sportieve ambities.

FC Barcelona weet dat De Jong momenteel een van de weinige spelers is waarvoor het nog een flink transferbedrag kan vragen. Toch levert De Jong mogelijk nul euro op. Manchester City zou namelijk van plan zijn om Spanjaard Aymeric Laporte naar FC Barcelona te sturen, in de hoop dat Frenkie de Jong in dat geval de omgekeerde weg zou bewandelen.

Barça heeft achterin met Eric Garcia en Gerard Piqué weliswaar twee gewaardeerde krachten, maar Laporte zou voor coach Xavi voor de komende jaren een vaste waarde kunnen zijn. City betaalde in 2018 nog 65 miljoen voor de 27-jarige verdediger, die werd opgepikt bij Athletic Bilbao.

Eredivisie

gerelateerd