Napoli stelt spelers op die in quarantaine moesten; boete dreigt

7 januari 2022, 12:57

Ophef in Italië: Napoli zou donderdag met drie mogelijk besmette spelers zijn aangetreden tegen Juventus. Piotr Zielinski, Stanislav Lobotka en Amir Rrahmani hadden namelijk in quarantaine moeten zitten.

Het drietal was in contact geweest met positief geteste ploeggenoten. De ASL van de provincie Napels, de gezondheidsorganisatie van Italië die vergelijkbaar is met de GGD in Nederland, had de club laten weten dat het drietal in zelfisolatie moest. Zeker omdat allen nog geen boostervaccin hadden gekregen.

Napoli lapte die verplichting dus aan zijn laars. De club uit Napels beroept zich op een protocol van de Italiaanse voetbalbond waarin staat dat mensen van hun huis naar hun werk mogen reizen als zij een negatieve test kunnen overleggen die niet ouder is dan 48 uur. Dat was bij Zielinski, Lobotka en Rrahmani het geval. Ook kan het drietal haar derde prik nog niet halen, omdat de tweede te kort geleden zou zijn geweest.

Lees ook: Krankzinnig: Internazionale begint aan warming-up

Sky Sports Italia stelt dat het nog niet duidelijk is of Napoli gestraft wordt voor het sjoemelen met de regels. Een boete lijkt realistisch. De Italiaanse voetbalbond is met de overheid in gesprek over de ASL, aangezien er een conflict is tussen de Serie A en de gezondheidsautoriteit over het in quarantaine plaatsen van spelers. De Serie A is van mening dat geen wedstrijd meer mag worden afgelast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen