Einde bij Arsenal voor Xhaka? "Het gebeurt gewoon te vaak"

14 januari 2022, 09:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Granit Xhaka benadeelde zijn ploeg donderdagavond maar weer eens met een rode kaart in het League Cup-duel tegen Liverpool (0-0). Het was al de vijfde keer dat hij rood pakte in dienst van Arsenal, waarvan twee keer dit seizoen (eerder tegen Manchester City). Jamie Carragher concludeerde dat zijn tijd in Londen misschien wel voorbij moet zijn.

"Xhaka doet wat Xhaka doet", begon analist Carragher cynisch bij Sky Sports. De aanleiding was helder: Xhaka werd wederom van het veld gestuurd nadat hij na een kwart wedstrijd in een poging tot uitverdedigen de doorgebroken Diogo Jota tegen zijn borst trapte. "Het was een belachelijke ingreep, terwijl Jota nog veel moest doen (om tot scoren te komen, red.). De manier waarop hij komt en de intensiteit erachter; zonder twijfel rood."

"Van buitenaf zie je dat elke trainer hem kiest, dus het zal vast een goede persoonlijkheid zijn", ging Carragher verder. "Het is ook een goede speler. Dat hebben we bij Zwitserland en een paar keer bij Arsenal gezien. Maar het komt op een punt dat hij onbetrouwbaar is, zoals we vanavond hebben gezien. Het gebeurt gewoon te vaak. Het is ook geen jonge speler meer die van deze ervaringen leert."

Xhaka reageert

Xhaka zelf heeft via Instagram gereageerd op zijn negatieve hoofdrol. 'Ik wil aan iedereen mijn excuses aanbieden', zo schreef hij. 'Ik ben enorm trots op het team en de teamgeest die ze hebben laten zien door vanavond de nul te houden.' 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen