Besluit kabinet 'valt slecht' bij BVO's: spoedvergadering gepland

25 januari 2022 – Er komt een spoedvergadering bij de Nederlandse BVO's over de regels die door het kabinet dinsdagavond bekend zijn gemaakt. De clubs gaan met elkaar om tafel om te kijken hoe ze moeten omgaan met het huidige maatregelenpakket, dat aangekondigd is. Duidelijk werd dat de lobby om met meer dan een derde publiek te mogen spelen, niet gehoord is.

Besluit kabinet 'valt slecht' bij BVO's: spoedvergadering gepland

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De Eredivisie-clubs kondigen aan dat er een overleg zal zijn om te kijken hoe men moet omgaan met de maatregelen. Eerder werd duidelijk dat de BVO's hadden ingezet op een hogere bezetting van de capaciteit dan slechts een derde, maar die is er niet gekomen. Ook de Eredivisie CV (ECV) en Coöperatie Eerste Divisie (CED) zullen aanschuiven tijdens het overleg. "Dit besluit is slecht gevallen bij de clubs. Morgenochtend (woensdag) gaan we het bespreken met de clubs en de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie", laat Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB, weten.

Hoewel er na drie weken een nieuw meetmoment is, is het pakket maatregelen in elk geval voor zes weken aangekondigd. Dat zou betekenen dat volle stadions in elk geval nog anderhalve maand op zich laten wachten. Bij de wedstrijden die pas na 22.00 uur afgelopen zijn, zijn fans überhaupt niet welkom. De kans is groot dat die duels dan ook worden verplaatst naar een ander tijdstip.

Lees ookDe fans keren terug in het stadion, maar roep BVO's haalt niets uit

Naast dat de spoedvergadering werd gedeeld, kwamen ook bij de diverse clubs al een eerste reactie naar buiten na de persconferentie. "Enerzijds zijn we blij dat we binnenkort een deel van onze supporters weer kunnen verwelkomen. Anderzijds is dit een oplossing zonder perspectief", laat PSV-directeur Toon Gerbrands onder meer weten op het clubkanaal van de Eindhovenaren. 

Reacties

Eredivisie