'Drie clubs willen Dembélé overnemen van FC Barcelona'

29 januari 2022, 23:54

De klok tikt voor Ousmane Dembélé en FC Barcelona. Nog iets meer dan 48 uur en dan sluit de Europese transfermarkt. Blijft de Franse aanvaller of vertrekt hij? Volgens Sport zijn er drie clubs die in de slotdagen van de winterse transferperiode zaken willen doen met Barcelona: Chelsea, Manchester United en Paris Saint-Germain.

Het verhaal van Dembélé is bekend. De aanvaller wil zijn aflopende contract in Barcelona niet verlengen, dus moet hij vertrekken. Het is voor de Catalanen de enige manier om nog iets te verdienen aan de aanvaller die in 2017 voor ruim 140 miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund. Door Dembélé te verkopen, maakt Barça bovendien ruimte in het salarishuis.

Barcelona heeft al voorgesorteerd op het vertrek van Dembélé door Adama Traoré op huurbasis over te nemen van Wolverhampton Wanderers. De komst van de pijlsnelle aanvaller werd zaterdagavond wereldkundig gemaakt. Mogelijk gaan de Catalanen zich ook nog versterken met Arsenal-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang. Met hem is een persoonlijk akkoord bereikt, maar zijn komst is alleen mogelijk als Dembélé vertrekt.

Voor Dembélé is Chelsea een interessante optie omdat hij dan weer gaat samenwerken met Thomas Tuchel, die hij nog goed kent van zijn periode bij Borussia Dortmund. Bij Manchester United loopt een andere trainer die gecharmeerd is van de kwaliteiten van Dembélé: Ralf Rangnick. De Duitser probeerde hem in 2016 nog naar Red Bull Salzburg te halen. Bij Paris Saint-Germain zou de aanvaller weer in eigen land kunnen spelen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen