Ten Hag over Ihattaren: "Ik ben een ongeduldige trainer"

6 februari 2022, 19:34

Ajax kende zondagmiddag weinig moeite met Heracles Almelo. De koploper won met 3-0 en dat kon op tevredenheid rekenen van trainer Erik ten Hag. Voor de camera van ESPN vertelde hij dat hij weinig aan te merken had op zijn ploeg en ging hij kort nog even in op de situatie van Mohamed Ihattaren.

Ten Hag had eerder aangegeven dat het verstandig is om Ihattaren de komende tijd even met rust te laten. "Laten we dat dan ook doen." Maar nadat interviewer Hans Kraay jr. er voor de tweede keer over begon, ging hij er toch op in. "Ik kan daar geen voorspelling van geven. Het hangt ervan af hoe het proces gaat verlopen. Van daaruit kiezen wij de route. Ik ben een ongeduldige trainer, maar als hij er niet klaar voor is, dan zit het er niet in. Dat ligt helemaal aan hemzelf. Er moeten nog heel veel stappen gezet worden."

Verder had Ten Hag veel positieve woorden over voor zijn ploeg. "Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten, is dat het maar 3-0 is, want ik heb genoten van mijn ploeg. Goed veldspel, goede pressing, genoeg kansen gecreëerd, maar daar hebben we er te weinig van benut." Toch wilde hij niet te veel kwijt over de titelrace. "Het is februari. Natuurlijk is het fijn als je de voorsprong op de nummer twee kunt vergroten en dat hebben we vandaag gedaan.

Lees ook: Ajax deelt PSV tik uit: drie doelpuntenmakers met een verhaal

Davy Klaassen mocht weer eens in de basis beginnen en liet zich direct aan zijn trainer zien met een doelpunt. "Hij speelde een uitstekende wedstrijd, net als de rest van de ploeg. Ik was zeer te spreken over de dynamiek aan de linkerkant. Dat liep heel erg goed in balbezit en daar had Heracles heel veel moeite mee." Tot slot was hij ook blij dat Sébastien Haller is teruggekeerd van de Afrika Cup. "Dat geconcentreerde zit in zijn karakter. Ik ken hem vanuit mijn tijd bij FC Utrecht en hij is onverstoorbaar. Hij blijft zich focussen op zijn doel en dan scoort hij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen