Hake en FC Utrecht botsten over langere toekomst

22 maart 2022, 10:28   Bijgewerkt: 22 maart 2022, 11:24

FC Utrecht-trainer René Hake (50) sprak afgelopen weekend al uit dat hij niet wist of hij wel wilde aanblijven als eindverantwoordelijke na dit seizoen, maar dinsdag werd duidelijk dat hij dat niet eens haalt. De Domstedelingen hebben besloten om per direct met de oefenmeester te breken. Vermoedelijk speelt daarbij ook de toekomst op langere termijn mee, waarover beide partijen het maar niet eens konden worden. 

"Natuurlijk ben ik op de eerste plaats teleurgesteld over het feit dat mijn periode bij FC Utrecht tot een einde is gekomen", begint Hake - wiens contract na dit seizoen afliep en dat zorgde voor onrust - in zijn relaas op de clubsite. "Ik had er vertrouwen in dat we de negatieve reeks van de afgelopen tijd konden ombuigen naar een positieve richting het einde van het seizoen." 

In de laatste zes officiële duels werd er alleen gewonnen van sc Heerenveen en ondanks de uitstekende seizoensstart, weet Hake dat er dan een onvermijdelijk proces start. "Uiteindelijk ben ik ook iemand die de voetbalwereld kent, en weet je dat als de resultaten over een langere periode teleurstellend zijn, uiteraard ook voor mij zelf, dat er dan evaluerende gesprekken volgen met mij als eindverantwoordelijke. In die gesprekken waren we het erover eens dat FC Utrecht en ik ieder een eigen weg in zullen gaan."

Lees ookHake op weg naar uitgang FC Utrecht: "Weet wel wat ik daarvan vind"

Daarmee liet Hake min of meer blijken dat het een gezamenlijk besluit is van de club en Hake, afgelopen weekend was de oefenmeester al flink aan het twijfelen over zijn toekomst. "Ik heb er samen met mijn staf mijn ziel en zaligheid ingelegd om de beste resultaten te behalen voor de club, maar helaas was het niet genoeg. Het is erg jammer dat het nu stopt en dat de goede samenwerking met de mensen binnen de club ophoudt."

Voetbal International duidt de situatie in de Domstad ook vooral over de toekomst die over het volgende seizoen genomen moest worden. 'In elk interview maakte hij duidelijk er alles aan te willen doen om te slagen bij FC Utrecht. Dat hij langer door wilde als hoofdtrainer, dat hij mogelijkheden zag bij de club. Maar na FC Groningen-thuis gaf hij een ander signaal af. Dat hij zelf twijfelde, misschien wel de handdoek zou werpen. Daarmee verdween bij diverse geledingen het laatste beetje vertrouwen in een goed einde', schrijft het weekblad over de breuk, die dinsdag definitief werd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen