'Van Gaal dwarsboomt transfer Gakpo naar Premier League'

26 maart 2022, 11:00

Arsenal hoopt zich komende zomer te versterken met een nieuwe aanvalsleider en is in de zoektocht daarnaar uitgekomen bij Cody Gakpo. De aanvoerder van de Eindhovenaren heeft de topclubs voor het uitkiezen, maar heeft vooralsnog vooral Arsenal achter zich aan. Het is echter de vraag of Gakpo in Londen aan de verwachtingen kan voldoen.

Eerder werd via het Eindhovens Dagblad al duidelijk dat PSV een recordbedrag voor Gakpo hoopt te incasseren. Ingezet wordt op een transfersom van om en nabij de veertig miljoen euro, waardoor het megabedrag voor Hirving Lozano uit de boeken zal verdwijnen. Er zijn diverse clubs die aan dat bedrag willen voldoen. Naast Arsenal hebben ook clubs als Liverpool en Bayern München de aanvaller op het oog.

Voor Arsenal geldt Gakpo echter als de beoogde nummer negen, nu de zoektocht naar een goede spits al jaren niets heeft opgeleverd voor The Gunners. Arsenal ziet in Gakpo een uitstekende spits, maar de aanvaller komt bij PSV voornamelijk als buitenspeler uit de voeten. Juist vanaf die positie haalde hij dit seizoen tot dusverre het hoogste rendement.

Volgens The Mirror hebben uitspraken van bondscoach Louis van Gaal de topclub bovendien aan het denken gezet. Tijdens de persconferentie van vrijdag gaf Van Gaal aan dat hij vindt dat Gakpo tot dusverre matig heeft gespeeld als hij bij PSV in de spits werd geposteerd. Arsenal heroverweegt daardoor het aantrekken van de rechtspoot, die aan een sterk seizoen bezig is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen