Van Gaal-effect: Oranje bezig aan beste reeks sinds Van Gaal

27 maart 2022, 11:08

Louis van Gaal (70) heeft het weer alleraardigst op de rit bij het Nederlands elftal. In zijn derde periode bij Oranje is zijn elftal bezig aan een heel aardige reeks. Door de zege op Denemarken zaterdagavond komt Nederland in de buurt bij de reeks die ook werd gehaald in 2014, destijds eveneens onder Van Gaal.

Sinds de aanstelling van de bondscoach als opvolger van Frank de Boer is Nederland namelijk nog ongeslagen. Het begon met het gelijkspel in Noorwegen (1-1), waarna zesmaal won en nog een keertje gelijkspeelde in Montenegro. Sinds het WK 2014, waarop Oranje de bronzen medaille haalde, slaagde Nederland er niet meer in om acht wedstrijden ongeslagen te blijven.

Door nederlagen tegen Italië (0-1 in de Nations League) en Tsjechië (0-2 op het EK) bleef de langste ongeslagen reeks van Oranje beperkt tot zeven interlands in de laatste jaren. De serie van Van Gaal duurde in 2014 overigens uiteindelijk tien wedstrijden, maar na het vertrek van de bondscoach ging het meteen mis. Diens opvolger van Guus Hiddink verloor met 0-2 bij zijn debuut.

Lees ookAanvalsspel Oranje maakt indruk: 'Deed verlangen naar méér'

Sowieso zijn de cijfers indrukwekkend voor de huidige bondscoach. In acht wedstrijden noteerde hij met Oranje 26 doelpunten (gemiddeld 3,25 doelpunt voor) en incasseerde zijn elftal slechts zes treffers (0,75 doelpunt gemiddeld). Van de acht interlands kon Oranje viermaal een clean sheet bijschrijven en op Nederlandse bodem werden zelfs alle duels gewonnen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen