Opvallende wending: 'Barça wil contract van Memphis verlengen'

28 maart 2022, 16:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl Memphis Depay zich met Oranje voorbereidt op het kwalificatieduel met Duitsland van dinsdagavond, gaat het in de Spaanse media uitgebreid over zijn toekomst. Memphis is bij FC Barcelona niet meer zeker van een basisplaats en door zijn in 2023 aflopende contract wordt hij nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek. Maar Mundo Deportivo meldt maandag dat FC Barcelona overweegt om het contract van de Nederlander toch te verlengen. 

Na twee mislukte pogingen om Memphis over te nemen van Olympique Lyonnais, tekende de Nederlander van de zomer alsnog een contract bij FC Barcelona. Door zijn transfervrije status was Memphis natuurlijk een interessante speler voor de Catalaanse topclub, wiens financiële problemen bekend zijn. Memphis begon uitstekend aan zijn periode in Spanje en is nog altijd clubtopscorer. Maar sinds Xavi het roer heeft overgenomen van Ronald Koeman moet de Oranje-international het vooral doen met (korte) invalbeurten. 

Memphis raakte in december geblesseerd en stond vervolgens een tijdje aan de kant. In de tussentijd versterkte FC Barcelona de aanval, waardoor Memphis de concurrentie zag toenemen. Het ziet er niet naar uit dat Xavi van plan is om zijn voorhoede de komende tijd weer om te gooien, waardoor Memphis geduldig op zijn kans zal moeten wachten. De afgelopen dagen werd hij echter al nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek uit Barcelona. De aanvaller heeft immers een contract tot 2023, waardoor hij volgend jaar al transfervrij is. 

Lees ook: 'Barça-avontuur van Memphis blijft beperkt tot één seizoen'

Waar Spaanse media in eerste instantie berichtten dat FC Barcelona Memphis komende zomer alweer wil verkopen, meldt Mundo Deportivo nu dat de club voornemens is om zijn contract te verlengen. Of de Oranje-international, die afgelopen zaterdag zijn 39e interlandtreffer produceerde, oor heeft naar een langer verblijf in Catalonië, zal moeten blijken. Dat zal toch vooral afhankelijk zijn van de plannen van Xavi. De concurrentie lijkt er de komende maanden in ieder geval niet minder op te worden. Niet alleen is Ansu Fati op de weg terug van een blessure. Ook is FC Barcelona van plan om de aanval serieus te gaan versterken. Of dat laatste uiteindelijk toch ten koste gaat van Memphis, zullen de komende maanden moeten uitwijzen. 

Lees ook: 'Barça kiest niet voor Antony maar bereikt akkoord met landgenoot'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen