Opluchting bij Barça: 'Toptalent gaat contract toch verlengen'

28 maart 2022, 22:40

Waar het ene toptalent van FC Barcelona - Ansu Fati - maandag zijn rentree maakte op het trainingsveld, lijkt het andere tóch zijn contract te gaan verlengen. In Catalonië bestond de vrees dat Gavi komende zomer zou vertrekken, maar als we Fabrizio Romano moeten geloven, gaat dat niet gebeuren. 

Volgens de transfergoeroe bevinden de onderhandelingen tussen FC Barcelona en Gavi zijn vertegenwoordigers over een nieuw contract zich in de afrondende fase. Er zou zelfs nog maar één bijeenkomst nodig zijn om de laatste puntjes op de i te zetten. Of dat daadwerkelijk zo is, zal moeten blijken. Maar bij FC Barcelona zijn ze in ieder geval optimistisch. De huidige nummer drie van Spanje zal ook vooral opgelucht zijn. Gavi zijn contract loopt momenteel nog tot medio 2023, waardoor er de afgelopen tijd steeds meer geluiden klonken over een mogelijk vertrek bij FC Barcelona. 

Gavi beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak. Onomstreden is hij echter niet. Dat is ook niet zo gek. Gavi is nog altijd pas zeventien jaartjes jong. Daarnaast is de concurrentie op het middenveld van FC Barcelona moordend. De keuze is reuze voor Xavi, die naast Gavi kan beschikken over Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pedri, Nico González en Riqui Puig. Op de achtergrond zijn de Catalanen ook nog eens druk bezig met de komst van Franck Kessié. Hij maakt na dit seizoen mogelijk transfervrij de overstap van AC Milan. Nóg een concurrent dus voor Gavi, die desondanks in Barcelona wil blijven. 

Met de aanstaande contractverlenging van Gavi zijn de zorgen echter nog niet verdwenen. FC Barcelona hoopt namelijk ook nog Ronald Aranujo langer aan zich te binden. De Uruguyaanse verdediger heeft evenals Gavi een contract tot medio 2023. De onderhandelingen met diens entourage verlopen echter moeizaam. Araujo zou naar verluidt graag meer willen gaan verdienen, maar FC Barcelona zou niet van plan zijn om hem in één klap meer salaris te geven. Daarover is Araujo echter niet te spreken, omdat de Catalanen wel bereid zijn om Andreas Christensen, die transfervrij overkomt van Chelsea, een miljoenensalaris aan te bieden. 

Lees ook: Transfervrije spelers kunnen bij Barça exit toptalenten betekenen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen