Schreuder bespreekt situatie Vormer en neemt het op voor Dost

8 april 2022, 15:00

Terwijl Club Brugge zich voorbereidt op de laatste wedstrijd van de reguliere competitie én de start van de Champions' play-offs, is de club op de achtergrond al druk bezig met de samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. De grote vraag is of Ruud Vormer daar nog onderdeel van zal uitmaken. De middenvelder is dit seizoen niet meer onomstreden en werd deze week in verband gebracht met een vertrek naar Zulte-Waregem.

Club Brugge staat sinds begin dit kalenderjaar onder leiding van Alfred Schreuder. Onder Schreuder leek Vormer weer zeker te zijn van een basisplaats. De aanvoerder was zijn plek voor de winterstop verloren. Maar ook onder Schreuder belandde Vormer al snel op de reservebank. Het ziet er momenteel niet naar uit dat daar snel verandering in komt. Om die reden zou Vormer twijfelen en nadenken over zijn toekomst. Zulte-Waregem wordt door Belgische media genoemd als 'plan-B', mocht de situatie bij Club Brugge niet veranderen.

Lees ook: 'Clubicoon Vormer staat voor breuk met Brugge

Schreuder kreeg vrijdagmiddag op zijn persconferentie de vraag waar de toekomst van Vormer ligt. De oefenmeester kon daar echter weinig over kwijt. ''Dat moet Ruud zelf beslissen, want hij heeft nog een contract bij Club Brugge'', citeerde Het Nieuwsblad Schreuder. Dat Vormer de laatste tijd vaker wel dan niet op de bank zit, betekent natuurlijk niet dat Schreuder niet tevreden is over zijn landgenoot. ''Hij traint al weken uitstekend en gedreven: daarom heb ik hem op Beerschot ook gewoon beloond.'' Vormer had vorige week in de uitwedstrijd tegen Beerschot voor het eerst sinds lange tijd weer een basisplaats. 

''Ruud verdiende dat'', aldus Schreuder, die vertelde dat het niet makkelijk is om ervaren spelers op de bank te houden. Naast Vormer moet bijvoorbeeld ook Bas Dost vrede hebben met een reserverol. ''Dost zou bij alle andere Belgische teams altijd basisspeler zijn, maar ik moet nu eenmaal keuzes maken'', verdedigde Schreuder zichzelf. De coach is in ieder geval niet van plan om Vormer te overtuigen van een langer verblijf. ''Nogmaals: hij moet zijn eigen toekomst bepalen. Ik kan alleen maar zeggen dat het bewonderenswaardig is hoe hij omgaat met de situatie.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen