Xavi reageert op geruchten over interesse United in Frenkie

23 april 2022, 14:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi heeft zaterdagmiddag gereageerd op de vermeende interesse van Manchester United in Frenkie de Jong. De trainer van FC Barcelona maakte duidelijk dat hij de Nederlandse middenvelder absoluut niet kwijt wil.

De Jong wordt in verband gebracht met een overgang naar Manchester United nu duidelijk is dat Erik ten Hag het volgend seizoen voor het zeggen heeft op Old Trafford. Op de geruchten over een zomers vertrek van De Jong wilde Xavi zaterdag op de afsluitende persconferentie richting de wedstrijd tegen Rayo Vallecano wel een reactie geven. "Frenkie is heel belangrijk voor mij en voor de club", begon de trainer.

Lees ookFrenkie de Jong is dé ideale aanwinst voor Ten Hag: win-win-win

Volgens Xavi is De Jong een van de spelers die een tijdperk van Barcelona gaat markeren. "Hij is een speler van een zeer hoog niveau en zal doelpunten moeten blijven maken, assists geven en bepalend zijn. Hij kan de komende jaren een van de beste middenvelders ter wereld worden. Als het aan mij ligt, blijft hij hier nog vele jaren."

Mocht Manchester United de belangstelling voor De Jong concretiseren, dan zal de Engelse grootmacht diep in de buidel moeten tasten om de middenvelder daadwerkelijk over te nemen. De Oranje-international is volgens FootballTransfers op dit moment 71 miljoen euro waard, al zal Barça ongetwijfeld meer voor hem vragen. Naar verluidt krijgt Ten Hag van United 240 miljoen euro om aan nieuwe spelers uit te geven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen