'De Jong hoeft Laporta niet te redden: president wordt niet ontslagen'

26 juni 2022, 13:39

Joan Laporta hoeft niet te vrezen voor zijn baan. De clubpresident van FC Barcelona moest eigenlijk vertrekken als hij deze voetbaljaargang weer met rode cijfers zou eindigen, maar door een slimmigheidje is die regel geschrapt uit de statuten. Daardoor kan hij 'gewoon' actief blijven als baas van de club.

Bij Barça bestond de regel dat een president zijn biezen moest pakken als hij twee seizoenen op rij met rode cijfers zou eindigen. In het boekjaar 2020/2021 kwam de club maar liefst 481 miljoen euro tekort en ook nu stevenen de Catalanen af op een verlies. Het boekjaar loopt tot en met 30 juni. Om zwarte cijfers te halen moet er voor die tijd dus een zak met geld binnenkomen. Dat kan bijvoorbeeld door een speler van de hand te doen.

Frenkie de Jong werd de afgelopen weken veelvuldig genoemd bij Manchester United. De laatste geruchten zijn dat de clubs een akkoord naderen over de verkoop van de voetballer, maar dat is dus niet nodig om Laporta te redden. Wel is een verkoop van de Nederlander goed om ruimte te maken in het salarishuis, zodat de club nieuwe spelers vast kan leggen. Dat de president sowieso mag blijven zitten na dit seizoen, heeft volgens AS te maken met een verandering in de statuten, waarbij de regel geschrapt is.

De raad van bestuur moest daar over stemmen en dat is in het voordeel van Laport uitgepakt, zo maakt het medium bekend. Overigens is die stemming al meer dan een jaar geleden geweest. Destijds voorzag de president mogelijk al dat de club er in financieel opzicht dramatisch voor stond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen