Groot nieuws: Barça en United akkoord over transfersom Frenkie

28 juni 2022, 12:07

Manchester United en FC Barcelona hebben in hoofdlijnen een akkoord bereikt over de transfer van Frenkie de Jong. Als de details van de deal zijn afgerond, kan de middenvelder met de club gaan onderhandelen over zijn persoonlijke eisen. Dat lijkt echter voor weinig problemen te gaan zorgen. De Jong mag zich daardoor bijna speler van de Engelse topclub noemen.

Dat meldt Sky Sports. De Jong wordt zo goed als zeker de eerste aanwinst van Erik ten Hag, die bereid is om aan de transfersom van FC Barcelona te voldoen. De Spaanse topclub verlangt bedrag van 65 miljoen euro, exclusief bonussen. Dat betekent dat de transfersom voor de 25-jarige middenvelder bij goede prestaties nog kan oplopen.

Ten Hag krijgt zijn zin met de komst van de middenvelder, die afgelopen seizoen 46 wedstrijden speelde in de hoofdmacht van FC Barcelona. De coach en de middenvelder werkten in het verleden al succesvol samen bij Ajax. Onder de vleugels van Ten Hag verdiende De Jong een droomtransfer naar Barça, dat ruim tachtig miljoen euro overhad voor zijn diensten.

Volgens Sky Sports vormen de persoonlijke eisen van de spelmaker geen probleem. De Jong is al wekenlang topprioriteit voor Manchester United. Zelf gaf de Oranje-international meermaals aan het liefst bij FC Barcelona te blijven, maar die club is genoodzaakt om de middenvelder te verkopen vanwege de financiële problemen.

Lees ook: Kluivert raadt Barça Frenkie-verkoop af: "Niet zomaar een speler"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen