'Barcelona start grote renovatie, opvolger Frenkie binnen'

30 juni 2022, 17:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er staan grote veranderingen op stapel bij FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht werkt aan een renovatie van het team en daarbij staan de eerste transfers definitief op stapel. Nog los van het vertrek van Frenkie de Jong rekent de club op de transfervrije Andreas Christensen én Franck Kessié. Ook staat er een aantal spelers op de nominatie om te verkassen.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano zijn de twee transfervrije spelers echt op weg naar Camp Nou. Hoewel de geruchten al maandenlang de ronde doen, gaat de aankondiging dan toch echt snel volgen. Volgens Romano is Kessié al definitief rond en hoeft alleen de medische keuring nog te gebeuren. Journalist Matteo Moretto weet dat de middenvelder op 7 of 8 juli officieel gepresenteerd wordt.

Kessié geeft Xavi nog meer opties op het toch al volle middenveld, waar Gavi, Pedri, Sergio Busquets, de zijn contract verlengende Sergio Roberto, Nico Gonzalez en uiteraard ook nog altijd Frenkie de Jong tot de beschikking van de oefenmeester staan. Zodra Kessié gepresenteerd is door FC Barcelona, is een overgang naar United dichterbij voor De Jong. Wanneer Christensen aangekondigd wordt door FC Barcelona, is nog even de vraag.

Lees ook: 'Slagvaardig Tottenham pikt bij Barcelona volgende versterking op'

Umtiti weg bij FC Barcelona

Naast het aanstaande vertrek van Clement Lenglet staat ook Samuel Umtiti dan eindelijk voor een exit uit Camp Nou. De Franse verdediger mag al jarenlang verkassen, maar hield de boot, mede vanwege zijn topsalaris, zelf altijd af. Volgens L'Équipe is Stade Rennes serieus voor hem in de markt en zou hij ditmaal wel ook zelf open staan voor een vertrek. Volgens El Mundo Deportivo hebben ook Oscar Mingueza en Riqui Puig te horen gekregen dat ze deze zomer mogen uitkijken naar een nieuwe club: hun contract loopt in 2023 bovendien af. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen