Tumor in teelbal ontdekt bij Haller: "Een schok voor ons allemaal"

18 juli 2022, 23:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er is bij Sébastien Haller een tumor in een van zijn teelballen ontdekt, zo maakt zijn werkgever Borussia Dortmund maandagavond bekend. De van Ajax overgekomen spits werd eerder op de dag onwel na een training, waarna nader onderzoek het slechte nieuws uitwees.

Het was de bedoeling dat Haller maandag in de oefenwedstrijd tegen Valencia zijn officieuze debuut voor Borussia Dortmund zou maken. In aanloop naar het vriendschappelijke duel maakte de Duitse club bekend dat de spits na de ochtendtrainingen ziektesymptomen had gekregen en om die reden geen deel uitmaakte van de selectie.

Inmiddels is duidelijk geworden waar deze symptomen vandaan komen. De komende dagen zullen verdere onderzoeken plaatsvinden in een gespecialiseerd medisch centrum. Haller, die nog geen twee weken geleden voor maximaal 34,5 miljoen euro de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund maakte, heeft het trainingskamp van zijn nieuwe club in Zwitserland inmiddels verlaten.

"Dit nieuws van vandaag kwam als een schok voor Sébastien Haller en voor ons allemaal. De hele BVB-familie wenst Sebastien een zo spoedig mogelijk en volledig herstel. We hopen hem snel weer in de armen te mogen sluiten.. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij de best mogelijke behandeling krijgt", aldus sportief directeur Sebastian Kehl.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vooropgesteld dat het inderdaad niet fijn is (to say the least) als je zo'n diagnose krijgt, de timing vind ik wel erg toevallig. Net nu hij die transfer gemaakt heeft en het geld bij hemzelf en Ajax binnen is. Misschien ben ik te wantrouwend? Ik hoop dat hij snel herstelt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen