PSV legt talent definitief vast en kan Savinho bijna presenteren

20 juli 2022 – PSV kan vanaf vrijdag eindelijk beschikken over Savinho. De komst van de aanvaller werd begin juli al gemeld door de Eindhovense club, maar daarna bleef het opvallend stil rondom de voetballer. Nu mag de huurling zich bijna speler van de Nederlandse topclub noemen. Naar verluidt wordt hij vrijdag gepresenteerd door ploeg uit Noord-Brabant.

PSV legt talent definitief vast en kan Savinho bijna presenteren

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt Fabrizio Romano. Savinho beleeft een hectische zomer tot dusver. Het achttienjarige talent maakte de overstap van Atlético Mineiro naar Troyes, dat aangesloten is bij de City Football Group. Voor die club gaat hij in eerste instantie geen officiële wedstrijd spelen, aangezien hij meteen verhuurd wordt aan PSV. De partijen waren al lang akkoord over die te bewandelen route, maar papierwerk zorgde voor enig oponthoud. Nu is het echt een kwestie van tijd voor hij gepresenteerd wordt. Dat zou volgens de transferspecialist nog voor het weekend gebeuren.

De City Football Group bracht eerder al eens een talent onder bij PSV. Oleksandr Zinchencko speelde een seizoen op huurbasis in het Philips Stadion. Hij bleek toen niet goed genoeg om een basisplaats te bemachtigen bij de hoofdmacht, maar kwam wekelijks wel in actie in de eerste divisie. Daar ontwikkelde de Oekraïner zich door, waarna hij de afgelopen seizoenen een gewaardeerde kracht werd in het team van Pep Guardiola. Savinho moet zo'n zelfde weg bewandelen.

Simon Colyn
PSV maakte eerder op de dag de komst van Simon Colyn wereldkundig. De Canadees werd afgelopen seizoen al gehuurd, maar is inmiddels definitief eigendom van de Eindhovenaren. De middenvelder maakt de overstap van Vancouver Whitecaps en tekent een tweejarig contract. Vorig seizoen kwam hij namens de belofteploeg 28 keer in actie. Daarin was hij goed voor vijf treffers en drie assists.

"Ik wil meer doelpunten en assists verzorgen en een belangrijke speler zijn", vertelt de voetballer in gesprek met PSV TV. Hij noemt het 'een belangrijk jaar'. "Als ik het goed doe, is mijn doel om door te stoten naar het eerste elftal. Ik wil de staf laten zien dat ik klaar ben voor de volgende stap."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd