Barça kan na nieuwe financiële deal aanwinsten inschrijven

1 augustus 2022, 14:42   Bijgewerkt: 1 augustus 2022, 15:14

Joan Laporta heeft maandag tijdens de presentatie van Jules Koundé bekendgemaakt dat FC Barcelona een nieuwe financiële deal heeft gesloten. Het is volgens de voorzitter daardoor mogelijk om alle zomeraanwinsten in te schrijven voor de Spaanse competitie.

Barcelona probeert zoals bekend ruimte te creëren in het salarishuis. Dat kan onder meer door het salarisplafond te verhogen. De Catalanen zijn daar weer in geslaagd door voor 100 miljoen euro 24,5 procent van Barça Studios te verkopen aan Socios.com. Volgens Laporta kan Barcelona door de financiële deal alle nieuwe spelers inschrijven voor de Spaanse competitie, nog voordat de Catalanen op 13 augustus het seizoen openen tegen Rayo Vallecano.

Het is niet helemaal duidelijk wat de verkoop van 24,5 procent van de eigendomsrechten van Barça Studios betekent voor de situatie van Frenkie de Jong. De Catalanen hebben nu iets meer financiële ademruimte, waardoor de noodzaak om de Nederlandse middenvelder te verkopen in elk geval wat minder groot lijkt te zijn geworden. Toch zal Barça erop aan blijven sturen dat De Jong akkoord gaat met een flinke verlaging van zijn salaris.

Barcelona haalde deze zomer onder meer Raphinha, Robert Lewandowski, Koundé, Franck Kessiue en Andreas Christensen naar Camp Nou. Daar komen mogelijk nog een paar spelers bij. César Azpilicueta (Chelsea) en Bernardo Silva (Manchester City) zouden hoog op het lijstje van Xavi staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen