Ten Hag wil Frenkie: "Maar het bod van United is van tafel"

15 augustus 2022, 19:35

Het bod van Manchester United op Frenkie de Jong is verlopen, zo onthult Marcel van der Kraan in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Daardoor is de situatie ontstaan dat de club van Erik ten Hag opnieuw moet onderhandelen om de 25-jarige middenvelder los te weken bij FC Barcelona.

Het is geen geheim dat Ten Hag hoopt op de komst van De Jong. "Hij maakt elk elftal beter. Ten Hag wil voetballen zoals Manchester City doet, met opbouw van achteruit en de eeuwige combinaties en driehoekjes in de zestienmeter. Dat kun je niet met een paar Engelsen doen die dat nog nooit hebben gedaan. Als hij die omslag daadwerkelijk wil maken, zoals hij Ajax heeft laten voetballen, dan moet hij spelers hebben die dat kunnen uitvoeren."

Van der Kraan stelt dat De Jong een speler is die zich uit moeilijke situaties kan draaien. Dat kan volgens hem op dit moment niemand bij Manchester United. "Daarom wil Ten Hag Frenkie absoluut binnenhalen. Maar of de club daarin gaat slagen… We hebben van de week uit vrij goede bron voorbij horen komen dat het bod van United van tafel is. Er moet opnieuw onderhandeld worden, wil United wat doen. Dat kan twee dingen betekenen: of er moet een nieuwe constructie komen om hem financieel tegemoet te komen, of het houdt straks op en United heeft het bod van tafel gehaald om een alternatief voor Frenkie te vinden. Dat wordt de komende dagen belangrijk. Gaan ze nog wachten op Frenkie?"

Vooralsnog is de toekomst van De Jong ongewis. Barcelona wil hem om financiële redenen verkopen. Als de middenvelder ervoor kiest om te blijven, dan zal de club er alles aan doen hem akkoord te laten gaan met een forse verlaging van zijn salaris. Dat kan ook sportieve consequenties voor hem hebben.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe vaak is hier al gezegd en geschreven dat hij zelf niet wil? Kap dan eens met de link De Jong - United.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan f de jong halen wat je wil ,maar om te spelen als city zul je veel meer kwaliteit moeten halen . Anders wordt je overlopen in de pl .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen