Xavi laat zich uit over mogelijke Memphis-deal: "Ik sluit niets uit"

27 augustus 2022, 14:29

Xavi weet dat er nog een aantal onzekere dagen aankomen voor FC Barcelona op de transfermarkt. De ploeg hoopt op een versterking in de verdediging, terwijl er mogelijk ook nog wat spelers vertrekken. Onder andere aan Memphis Depay en Pierre-Emerick Aubameyang worden aan andere clubs gelinkt.

"Ik sluit geen enkel scenario uit. Noch het vertrek van Aubameyang, noch het vertrek van Memphis. Er kan veel gebeuren. We zullen zien wat de situatie wordt", vertelt de trainer op de persconferentie. Marcos Alonso zou nog op de radar staan van FC Barcelona, terwijl het ook geen geheim is dat Bernardo Silva hoog op het wensenlijstje staat. De middenvelder van Manchester City lijkt financieel onhaalbaar, maar Xavi blijft hopen. "Hoop moet je nooit verliezen, maar het is duidelijk dat de situatie lastig is."

Lees ook: 'Engelse recorddeal geeft Memphis optie op LaLiga-transfer'

De club moet sowieso hopen dat er nog wat spelers vertrekken, of akkoord gaan met een loonoffer. Op dit moment is nieuwkomer Jules Koundé nog niet speelgerechtigd, maar Xavi verwacht dat de Fransman dit weekend eindelijk mee mag doen. "We zijn er van overtuigd dat hij wordt ingeschreven. We zijn optimistisch", aldus de oefenmeester, die dit seizoen veel keuzes heeft in het hart van de defensie. Gerard Piqué moet tot dusver genoegen nemen met een reserverol.

"Ik sprak met hem vlak voordat ik op vakantie ging. Ik vertelde hem dat we ons zouden versterken en dat het niet gemakkelijk zou worden voor hem. Hij is een speler die ons kan helpen in een ander soort rol. Er is concurrentie voor iedereen en ik probeer de beste te kiezen om wedstrijden te winnen", aldus Xavi, die hoopt dat Martin Braithwaite in de komende dagen nog vertrekt. "Hij heeft nog een contract, maar hij weet dat een vertrek het beste is voor hem. Het hangt af van de markt, maar voetbaltechnisch kent hij mijn plannen. Ik was heel duidelijk".

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mijn hemel, wanneer is het eindelijk 2 september?? Wat een gedoe 😭

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen