'Ajax klopt door Ocampos-soap toch weer aan bij Ziyech'

31 augustus 2022, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax lijkt toch weer aan te kloppen bij Hakim Ziyech. De paniek lijkt toegeslagen bij de Amsterdamse club nu de raad van commissarissen 'nee' heeft gezegd tegen de komst van Lucas Ocampos. De Argentijnse aanvaller kon voor twintig miljoen euro overgenomen worden, maar volgens het bestuursorgaan was er niet genoeg restwaarde om akkoord te gaan.

Ziyech werd eerder al aan een terugkeer gelinkt, maar toen hadden Chelsea en de speler geen zin in een verhuurperiode. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler mocht deze week in de basis beginnen tegen Southampton, terwijl hij de eerste wedstrijden van het seizoen op de bank moest starten. Ondanks de basisplaats zou de Amsterdamse club dus toch nog een poging wagen, melden Voetbal International en De Telegraaf.

De Engelse club en Ziyech wilden alleen praten over een definitieve transfer, terwijl Ajax dacht aan een huurdeal. De Marokkaanse spelmaker zou voor 25 miljoen euro gekocht mogen worden, maar het is de vraag of de Amsterdammers dat kunnen en willen betalen. De rvc wilde namelijk geen twintig miljoen overmaken naar Sevilla voor Ocampos, terwijl hij een jaar jonger is dan Ziyech. De kans dat het bestuursorgaan nu wel 'ja' zegt, lijkt nihil.

Sevilla in paniek

Sevilla moet van Ocampos af wegens de regelgeving in Spanje. De club voldoet nu niet aan de financiën, waardoor de club er alles aan doet om de Argentijn alsnog kwijt te raken. De Spanjaarden zouden daarom ook akkoord gaan met een bedrag van vijftien miljoen euro.

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En bij Ziyech nog wel even zijn "modale" salaris meetellen. 😎

Martijn35
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ziyech is toch ouder en duurder? Rare logica, als dit verhaal klopt.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat de RvC ook simpelweg niet overtuigd is van de kwaliteiten van Ocampos. Denk dat de prijs/kwaliteit verhouding te risicovol is en dat ze daar bij Ziyech heel anders over denken.

ChuckyVer28
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan snap ik niet dat die zelfde rvc blind wel heeft goedgekeurd als het om rest waarden gaat en om zijn voetballende kwaliteiten die jongen is beter dan tadic en blind bij elkaar en daar geeft de rvc wel toestemming voor

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja Blind heeft ook niet zoveel gepresteerd.......

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het beursgenoteerde bedrijf AJAX werkt dus..... conform de voorschriften en daar is niets mis mee. Moeten de nieuwelingen nog even aan wennen!

ChuckyVer28
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt helemaal niks van mag ik hopen

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Amateurisme ten top.

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja we gaan het zien!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen