'Strijd om gewilde Dest beslist: Milan huurt ex-Ajacied van Barça'

31 augustus 2022, 21:26

Sergino Dest gaat zijn carrière voortzetten in de Serie A. De rechtsback van FC Barcelona werd de laatste dagen aan verschillende clubs gelinkt, maar het is uiteindelijk AC Milan dat hem binnenkort zal presenteren. De Italiaanse club huurt de ex-Ajacied voor één seizoen, met de optie om hem definitief over te nemen.

Dat Dest Barcelona zou gaan verlaten, stond zo goed als vast. Waarheen was tot woensdag echter nog de vraag. 's Ochtends was de berichtgeving dat Erik ten Hag de oude bekende naar Manchester United wilde halen, maar later op de dag leek hij verhuurd te gaan worden aan Villarreal. 

Inmiddels wordt het dus geen van beide clubs: volgens transferexpert Fabrizio Romano is FC Barcelona het met AC Milan eens geworden over een verhuur aan de Serie A-club. Het zou gaan om een huurtransfer met optie tot koop. Een transfersom wordt daarbij niet genoemd, maar als Milan de optie licht, legt het Dest tot medio 2027 vast.

Alleen met Dest moet nog een akkoord worden bereikt, maar de verwachting is dat dat snel zal gebeuren. Hij kwam in 2020 over naar Barcelona van Ajax, maar leek dit seizoen niet meer in de plannen van trainer Xavi voor te komen. Bij AC Milan lonkt mogelijk meer speeltijd voor de Amerikaans international. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen