Voorzitter Fortuna spreekt Ars tegen over zoektocht naar trainer

2 september 2022, 20:35

Fortuna Sittard komt deze vrijdagavond in actie tegen FC Utrecht, maar doet dat nog steeds zonder opvolger van de ontslagen Sjors Ultee. Volgens technisch manager Sjoerd Ars zouden de Limburgers op zoek zijn naar een nieuwe Nederlandse trainer, maar voorzitter Isitan Gün spreekt dat tegen.

Voorafgaand het duel ging de voorzitter van de Limburgse club in gesprek met ESPN in op de huidige situatie in Sittard. Er wordt veel gespeculeerd in Limburg over de macht die aanvaller Burak Yilmaz zou hebben bij de club, maar Gün maakt duidelijk dat de nieuwe trainer alles zelf zal bepalen: "De nieuwe trainer heeft honderd procent verantwoordelijkheid voor de selectie", aldus de voorzitter, die hoopt volgende week een opvolger van Ultee te presenteren.

Sjoerd Ars, technisch directeur bij de hekkensluiter van de Eredivisie, gaf eerder in gesprek met Voetbal International aan dat Fortuna Sittard de voorkeur heeft om een Nederlandse trainer te presenteren. Volgens Gün is dat standpunt van de oud-spits van onder meer De Graafschap onjuist: "Ik heb zijn interview gezien, maar wij zoeken geen mensen uit op basis van hun paspoort. Ik ben volledig tegen die mentaliteit, is de 46-jarige Turk duidelijk.

Dick Schreuder was één van de kandidaten om Sjors Ultee op te volgen bij de Eredivisionist. De trainer van PEC Zwolle, die het vorig seizoen - maar ook dit seizoen - prima doet, heeft echter bedankt voor het aanbod van de Limburgse club. De zoektocht gaat voorlopig dus nog even verder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wil dit dus zeggen dat de deur wel degelijk op een klein kiertje staat voor een Turkse trainer?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen