Bergwijn verklaart productie bij Ajax: "Een van mijn specialiteiten"

5 september 2022, 08:29

Steven Bergwijn is bij Ajax uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De aanvaller heeft het net al zes keer laten bollen en is erg belangrijk voor de ploeg van trainer Alfred Schreuder. Dat de linksbuiten zo gemakkelijk kan scoren, is volgens Bergwijn vooral te danken aan zijn ploegenoten.

"Of ik kan verklaren waarom ik zo makkelijk scoor?", vroeg Bergwijn zich na deze zege op SC Cambuur hardop af in gesprek met De Telegraaf. "Dat is dankzij mijn ploeggenoten. Nee, nee, nee, ik ben niet te goed voor de Eredivisie. Dat is typisch de voetballerij. Als je het goed doet, is het fantastisch en als het minder gaat, heeft ook iedereen van alles te zeggen. Ik ben wel blij dat ik terug ben."

Lees ook: Indrukwekkende start: Bergwijn treedt in voetsporen iconische spitsen

Bergwijn was tijdens zijn tijd in Engeland ook veel bezig met het trainen op afwerken. "Ik heb de laatste jaren veel aan het afronden gewerkt. En ik denk dat dit een van mijn specialiteiten is. Bij Tottenham Hotspur ben ik sterker geworden en heb ik nog sneller leren handelen dan in mijn PSV-tijd. Dat helpt me nu wel, ja. Ik heb daar met de beste spelers getraind en dus veel geleerd."

Topscorer van de Eredivisie

Bergwijn is met zes doelpunten van topschutter van Nederland, al moet hij de eerste plek momenteel wel delen met PSV'ers Cody Gakpo en Xavi Simons. "Met de topscorerstitel ben ik niet echt bezig. Ik wil elke wedstrijd winnen en dan is het lekker als ik mijn doelpuntjes meepik. Een aantal treffers heb ik niet voor ogen. Ik moet gewoon zo doorgaan, me niet alleen bezighouden met goals, maar met het complete plaatje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen