Zeer pijnlijke reeks achtervolgt Barça in tweede speelronde CL

12 september 2022, 13:50

De ontmoeting tussen Liverpool en Ajax is een fraaie, maar in de tweede speelronde van de Champions League zullen de ogen van de internationale voetbalwereld vooral gericht zijn op de Allianz Arena. Daar nemen Europese grootmachten Bayern München en FC Barcelona het immers tegen elkaar op. De Catalanen zijn erop gebrand om een einde te maken aan een heel pijnlijke reeks tegen Der Rekordmeister.

Zowel Bayern München als FC Barcelona heeft een overtuigende start in de Champions League achter de rug. Waar de Duitse topclub met 0-2 te sterk was voor Inter, had FC Barcelona geen kind aan Viktoria Pilsen. Met drie doelpunten had topaanwinst Robert Lewandowski een enorm aandeel in de overtuigende 5-1 overwinning. Dinsdagavond keert Lewandowski terug op voor hem bekend terrein. De Pool was in 375 wedstrijden voor Bayern München goed voor 344 (!) doelpunten. Vier daarvan maakte hij tegen FC Barcelona. Daarmee speelde de goaltjesdief een serieuze rol in de recente historie tussen beide grootmachten.

Bayern München-FC Barcelona 3-2 (12 mei 2015)

In het seizoen 2014/2015 maakte de internationale voetbalwereld kennis met misschien wel de beste voorhoede aller tijden. Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar speelden namens FC Barcelona de ene na de andere defensie aan flarden. Ook Bayern München moest eraan geloven. De grootmachten troffen elkaar in de halve finale van de Champions League. Aan de hand van Messi won Barça de heenwedstrijd in Camp Nou met 3-0. In München droomde Bayern heel even van een comeback, maar Neymar gooide met twee treffers roet in het Beierse eten. De Duitsers wonnen wel: Lewandowski en Thomas Müller bezorgden hun club een 3-2 zege. Barça ging echter naar de finale.

FC Barcelona-Bayern München 2-8 (14 augustus 2020)

Bayern München had na de uitschakeling in 2015 nog wat recht te zetten tegen FC Barcelona. Daarvoor kreeg Der Rekordmeister vijf jaar later de uitgelezen kans. Zo goed als in 2015 was Barça immers niet meer, terwijl Bayern München flink op stoom was geraakt. Dat werd FC Barcelona op zeer pijnlijke wijze duidelijk gemaakt. De openingsfase van de kwartfinale ging nog gelijk op, maar nadat Ivan Perisic de Duitsers na 21 minuten op 1-2 had gezet, was er geen houden meer aan voor Messi en co. Het werd de pijnlijkste avond ooit voor Barça in de Champions League. Bayern vernederde de Spaanse gigant met 2-8. Lewandowski scoorde de 2-6, waarna uitgerekend Barça-huurling Philippe Coutinho de overwinning nog historischer maakte.

FC Barcelona-Bayern München 0-3 (14 september 2021)

Tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League vorig jaar augustus werden Barça en Bayern München aan elkaar gekoppeld. De Catalanen kregen daarmee de uitgelezen kans om de beschamende nederlaag van een jaar eerder recht te zetten. Maar in en rond Camp Nou werd er eigenlijk helemaal niet uitgekeken naar de ontmoetingen met Bayern. Toenmalig trainer Ronald Koeman had Messi zien vertrekken en kreeg Luuk de Jong ervoor terug. Het krachtsverschil tussen Barça en Bayern München kwam op 14 september 2021 duidelijk aan het licht. De Duitsers speelden niet eens hun beste wedstrijd, maar boekten wel een doodeenvoudige 0-3 zege. Jullie kunnen wel raden wie twee van de drie doelpunten voor zijn rekening nam…

Bayern München-FC Barcelona (8 december 2021)

Een knock-outfase van de Champions League zónder FC Barcelona. Daar kon niemand zich een voorstelling van maken. Maar dat werd vorig jaar toch echt realiteit. Ook na het ontslag van Koeman en de komst van Xavi Hernández kon Barça weinig potten breken in het miljardenbal. Bij Dynamo Kiev werd weliswaar gewonnen, maar het thuisduel met Benfica eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Daardoor had Barça op de laatste speeldag een wonder nodig om zich alsnog te plaatsen voor de achtste finale. Maar ja, de Catalanen moesten naar Bayern… Ook de ontmoeting in München werd een walk in the park voor Duitsers. Kansloos was Barcelona. Het eindigde opnieuw in 3-0. Het meest schrijnende was dat Bayern ditmaal geen scorende Lewandowski nodig had om af te rekenen met Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen