Het nieuwe Feyenoord en de jacht op een tweede stunt in Europa

15 september 2022, 12:00

Feyenoord werd vorige week donderdag door Lazio op pijnlijke wijze welkom geheten in de Europa League. De ploeg van trainer Arne Slot mocht van geluk spreken dat het slechts met een 4-2 nederlaag van het veld stapte in Rome. Toch aast men er in Rotterdam-Zuid op om wederom te verrassen in Europa.

Lazio-uit is al afgevinkt

Toen het speelschema van groep F van de Europa League door de UEFA naar buiten werd gebracht, werd duidelijk Feyenoord de groepsfase met de zwaarste wedstrijd zou starten. Het eerste duel bleek namelijk een stevig bezoekje aan Lazio, dat vorig seizoen op de vijfde plek eindigde in de Serie A. De topclub uit Rome bleek met spelers als Ciro Immobile, Sergej Milinkovic-Savic en Alessio Romagnoli een behoorlijk maatje te groot voor het elftal van Slot. Feyenoord stond binnen het half uur al op een 3-0 achterstand door treffers van Luis Alberto, Felipe Anderson en Matías Vecino.

Na de thee leek het na de 4-0 van Vecino een dramatische avond te worden voor de gasten. Feyenoord knokte zich echter terug in de wedstrijd en kwam, mede door enkele goede wissels van Slot, steeds vaker op de helft van Lazio. Santiago Giménez verdiende een strafschop en schoot die penalty zelf onberispelijk tegen de touwen. De Rotterdammers kregen daarna meer kansen, maar pas in de 88e minuut werd het nog 4-2 door wederom een treffer van Giménez. Er leek zelfs nog een strafschop te komen, maar daar werd door de VAR helaas een streep doorgezet.

{image[355706][right-half][]}Loting lijkt gunstig

Slot zal met een dubbel gevoel terugkijken op de opening van de groepsfase. De eerste helft tegen Lazio was niet om over naar huis te schrijven, maar het tweede bedrijf toonde een veel beter beeld van zijn nieuwe ploeg, die nog maar net samen speelt. Daarom zal men in Rotterdam niet balen dat de uitwedstrijd tegen Lazio al achter de rug is. Zodoende lijkt Feyenoord de meest pittige van de zes duels al achter de rug te hebben. Het is immers ook niet fijn om nog op visite te moeten in het Stadio Olimpico als dat een 'alles of niets wedstrijd' betekent.

In groep F van de Europa League is Feyenoord ook gekoppeld aan het Oostenrijkse Sturm Graz en FC Midtjylland uit Denemarken. De manschappen van Slot spelen vanavond (18.45 uur) thuis tegen Sturm Graz. Daarna wachten achteenvolgens nog wedstrijden tegen Midtjylland (uit), Midtjylland (thuis), Sturm Graz (uit) en Lazio (thuis). In eigen huis moet Feyenoord eigenlijk minimaal zeven punten pakken, te beginnen met een driepunter tegen Sturm Graz. Die wedstrijd staat donderdagavond onder leiding van scheidsrechter Jérôme Brisard uit Frankrijk.

Top 3

Na het zeer succesvolle seizoen in de Conference League moet Feyenoord zich nu een niveau hoger laten gelden. Dat betekent automatisch ook dat een plekje bij de eerste drie ploegen van groep F genoeg is voor overwintering in Europa. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de achtste finales van de Europa League en daar zal Feyenoord stiekem de zinnen op hebben gezet, al wordt dat lastig in een poule met Lazio. De nummer twee moet naar de tussenronde van de Europa League, terwijl de nummer drie naar de tussenronde van de Conference League moet.

Slot meer meer mogelijkheden

Feyenoord heeft een enorm drukke zomer achter de rug. Door het succes in de Conference League trokken belangrijke spelers voor miljoenen naar onder meer Engeland en Portugal. Er moest een behoorlijk puzzel worden gelegd door algemeen directeur Dennis te Kloese, die op het eerste gezicht uitstekend werk heeft geleverd. Feyenoord wist zich op vrijwel iedere positie te versterken, al moet de ploeg natuurlijk nog wel op elkaar ingespeeld raken. Door de vele nieuwelingen wordt de concurrentiestrijd voor een plekje in de basis meteen een stuk groter.

Tijdens het geweldige voetbaljaar in de Conference League had niemand een glazen bol nodig om de opstelling en wissels van Feyenoord te voorspellen. Slot maakte gebruik van een vast groepje spelers, maar dat hoeft dit seizoen zeker niet. Hij heeft op iedere positie meerdere potentiële basisspelers en heeft dus ook meer te kiezen in De Kuip. Dat bleek de afgelopen weken al in de competitie. Slot wisselde regelmatig en lijkt op zoek te zijn naar zijn ideale eerste elf. Als hij die gevonden heeft, kan het opnieuw een heel mooi jaar gaan worden in Rotterdam-Zuid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen