Slecht nieuws voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt

13 september 2022, 19:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong start vanavond op bezoek bij Bayern München niet in de basis. Trainer Xavi kiest tegen de Rekordmeister voor Sergio Busquets, Pedri en Gavi. Ook voor Memphis zit er geen basisplaats in, hij neemt naast De Jong plaats op de reservebank. Danny Makkelie is vanaf het eerste fluitsignaal de enige Nederlander aand e aftrap. 

Beide Nederlanders hadden afgelopen weekend nog een basisplaats toen in de competitie Cadiz met 4-0 werd verslagen. Memphis kon in die wedstrijd niet overtuigen, miste een grote kans en zal al wel verwacht hebben dat hij zijn plek aan de aftrap tegen Bayern weer kwijt zou zijn. Met Ousmane Dembélé, Raphinha en Robert Lewandowski stuurt Xavi zijn verwachte voorhoede het veld in. Vooral Lewandowski was de laatste weken goed op dreef, in zijn eerste zes duels voor Barcelona scoorde de Pool maar liefst negen keer.

Voor De Jong zal de klap van zijn wisselbeurt wat harder aankomen. De middenvelder speelde een prima duel tegen Cadiz. Hij opende in de tweede helft de score, waarna Barcelona uitliep naar een 0-4 zege. Het blijkt dus niet voldoende te zijn geweest om zijn trainer ervan te overtuigen hem ook in de Champions League vanaf het begin de kans te gunnen. 

De Jong en Memphis waren de afgelopen zomer veel in het nieuws, omdat het financieel geplaagde Barcelona van beide Nederlanders afwilde. De Jong leek lang op weg naar het Manchester United van Erik ten Hag, maar wilde zelf niet naar Engeland verkassen en bleef dus bij de Catalanen. Ook voor Memphis was genoeg interesse, zo zou Juventus lange tijd de beste papieren hebben gehad om hem binnen te halen. Bij opponent Bayern München beginnen Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch ook op de kant. 

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Koundé, Araujo, Christensen, Alonso; Gavi, Busquets, Pedri; Dembélé, Lewandowski, Raphinha.

Opstelling Bayern München: Neuer; Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies; Kimmich, Sabitzer; Musiala, Müller, Sané;Mané.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen