Lyon-td noemt twee criteria waaraan Bosz nog niet voldoet

15 september 2022, 13:12   Bijgewerkt: 15 september 2022, 14:10

De wedstrijd tegen Paris Saint-Germain wordt niet cruciaal voor de toekomst van Peter Bosz bij Olympique Lyon. Vincent Ponsot, technisch directeur van de Franse club, voert de druk op de Nederlandse trainer echter wel op.

Lyon begon het seizoen met dertien punten in vijf wedstrijden, maar ging in de laatste twee duels onderuit tegen FC Lorient (3-1) en AS Monaco (2-1). Daardoor zijn Les Gones naar de vijfde plaats gezakt. Bosz heeft als doelstelling om met Lyon bij de eerste drie te eindigen.

Hoewel het seizoen nog lang duurt, wordt er van Bosz verwacht dat hij Lyon nu al als een top-drie club laat presteren. "Hij is op de hoogte van de situatie en weet dat we niet tot februari of maart zullen wachten, maar dat betekent niet dat we geen vertrouwen in hem hebben", aldus Ponsot tegen Le Progrès.

Volgens de technisch directeur moet een goede trainer voldoen aan vier criteria: hij moet goede resultaten behalen, het team goed laten spelen, in het project van de club passen en zijn spelers ontwikkelen. "Voor ons voldoet Peter aan de laatste twee criteria. Op de andere twee criteria verwachten we meer van hen, omdat we weten dat hij aan alle criteria kan voldoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen