Yilmaz komt met opmerkelijke tolk én excuses na incident

18 september 2022, 10:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fortuna Sittard-aanvoerder Burak Yilmaz is zaterdag door het stof gegaan. De captain weigerde een week eerder om ESPN te woord te staan en beende destijds boos weg. Naar eigen zeggen had hij geen kwaad in de zin, maar wilde hij per se dat er een tolk zou staan bij het vraaggesprek. De Turk voelt zich nog niet comfortabel genoeg in het Engels.

Vorige week was ESPN-presentator Milan van Dongen not amused dat Yilmaz boos wegliep, toen hij na de wedstrijd eigenlijk de pers te woord zou staan. Daar bood de routinier zaterdagavond na de eerste zege van het seizoen op Excelsior (1-0) zijn excuses voor aan. "Ik wilde wel meewerken aan het interview, maar dan met een tolk", vertaalde Oguzhan Özyakup ditmaal de woorden van zijn ploeggenoot Yilmaz.

"Daar wil ik mijn excuses voor aanbieden, maar ik kan mijn emoties en gevoelens in het Engels nog niet goed genoeg onder woorden brengen. En toen ik na de wedstrijd bij het interview kwam, was er geen tolk." En dus beende Yilmaz boos weg en werd het interview gedaan door Özyakup. Ditmaal fungeerde hij als top van Yilmaz. "Ik heb al gezegd dat ze mij meer moeten gaan betalen", grinnikte de middenvelder.

Lees ookBoze Yilmaz weigert ESPN te woord te staan als aanvoerder

Yilmaz liet zich nogmaals van zijn goede kant zien in het gesprek. "Er komt veel nieuws naar buiten dat niet waar is. Als jullie iets willen weten, dan ben ik altijd bereid om met jullie te praten. Maar dan het liefst wel met een tolk erbij", aldus de aanvaller.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen