Opvallend: deze eisen stelde Messi aan verlenging bij Barcelona

21 september 2022, 11:09   Bijgewerkt: 21 september 2022, 11:14

In Barcelona ging het woensdagochtend weer even over Lionel Messi. Het Spaanse El Mundo kwam namelijk naar buiten met enkele mails rond de contractonderhandelingen tussen de Argentijn en FC Barcelona in 2020. Daaruit bleek dat Messi destijds met een opvallend eisenpakket kwam. 

Het mailverkeer vond medio 2020 plaats, een jaar voor Messi uiteindelijk vertrok uit Camp Nou. Toen was de insteek nog om zijn verbintenis te verlengen. Toenmalig voorzitter Josep Bartomeu begon de onderhandelingen met een mail aan Jorge Messi, vader en zaakwaarnemer van Lionel. Daarin stond een voorstel voor een contract dat jaarlijks automatisch verlengd zou worden, tenzij de aanvaller zelf zou aangeven te willen vertrekken. 

In een reactie kwam Jorge Messi met enkele verzoeken. FC Barcelona moest zorgen voor een familiebox in Camp Nou en een privévlucht naar Argentinië voor het hele gezin voor de kerstdagen. Deze eisen brachten nog geen problemen met zich mee, maar het werd de club een stuk lastiger gemaakt toen in juni 2020 een groter eisenpakket werd gemaild.

Eisenpakket

Hierin vroeg 'kamp Messi' om een nieuw contract tot medio 2023, met een eenzijdige optie (voor Messi) tot verlenging. Gezien de financiële situatie van Barcelona ging hij akkoord met een salarisverlaging van twintig procent, al moest dat salaris in de twee jaren erop over twee termijnen worden teruggevorderd, met een rente van drie procent per jaar. In de tussentijd verlangde Messi ook loyaliteitsbonussen.

Verdere eisen waren een box in Camp Nou voor de families van Messi en Luis Suárez, de genoemde privévlucht tijdens de kerst, een contractverlenging voor assistent Pepe Costa, betaling van de uitgestelde bedragen plus rente bij beëindiging van het contract, een tekenbonus van tien miljoen euro en verhoging van het salaris bij belastingverhoging. Verder wilde Messi dat zijn transferclausule van zevenhonderd miljoen euro uit het contract zou worden geschrapt en zou worden vervangen door een symbolisch bedrag van tienduizend euro. 

Zoals bekend werd het contract uiteindelijk niet getekend. Bartomeu kon met enkele van de genoemde eisen niet akkoord gaan en verdere onderhandelingen liepen op niets uit. In 2021 verruilde Messi 'zijn' FC Barcelona voor Paris Saint-Germain, waar hij inmiddels aan zijn tweede seizoen bezig is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja zeg, stel je voor dat je met een normaal vliegtuig naar Argentinië moet gaan. Zit je zomaar tussen gewone mensen! En die prijzen worden ook steeds hoger, dan wordt het wel heel duur om voor jouw 34 auto's benzine te betalen. En ja, die stookkosten lopen ook flink op in een villa met 7 badkamers, 11 slaapkamers, 3 keukens, een fitnessruimte, een bioscoop, een zwembad (binnen en buiten), en een verwarmde garage voor de al eerder genoemde 34 auto's. En belasting betalen wil ik ook niet, arme mensen moeten arm blijven, anders is het moeilijk voor mij om aan personeel te komen. Want die paupers hebben makkelijk praten, zij worden niet de hele dag lastig gevallen door handtekeningjagers. PS: waarom is het voor mensen die succesvol en rijk zijn zo moeilijk om tevreden te zijn met wat je hebt? Ik kan tal van voorbeelden noemen van Frits van Eerdt tot Lionel Messi. Ik wordt er best verdrietig van.

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat noemt men, Rupsje Nooitgenoeg

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen