Opvallend: deze eisen stelde Messi aan verlenging bij Barcelona

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

21 september 2022 – In Barcelona ging het woensdagochtend weer even over Lionel Messi. Het Spaanse El Mundo kwam namelijk naar buiten met enkele mails rond de contractonderhandelingen tussen de Argentijn en FC Barcelona in 2020. Daaruit bleek dat Messi destijds met een opvallend eisenpakket kwam. 

Opvallend: deze eisen stelde Messi aan verlenging bij Barcelona

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het mailverkeer vond medio 2020 plaats, een jaar voor Messi uiteindelijk vertrok uit Camp Nou. Toen was de insteek nog om zijn verbintenis te verlengen. Toenmalig voorzitter Josep Bartomeu begon de onderhandelingen met een mail aan Jorge Messi, vader en zaakwaarnemer van Lionel. Daarin stond een voorstel voor een contract dat jaarlijks automatisch verlengd zou worden, tenzij de aanvaller zelf zou aangeven te willen vertrekken. 

In een reactie kwam Jorge Messi met enkele verzoeken. FC Barcelona moest zorgen voor een familiebox in Camp Nou en een privévlucht naar Argentinië voor het hele gezin voor de kerstdagen. Deze eisen brachten nog geen problemen met zich mee, maar het werd de club een stuk lastiger gemaakt toen in juni 2020 een groter eisenpakket werd gemaild.

Eisenpakket
Hierin vroeg 'kamp Messi' om een nieuw contract tot medio 2023, met een eenzijdige optie (voor Messi) tot verlenging. Gezien de financiële situatie van Barcelona ging hij akkoord met een salarisverlaging van twintig procent, al moest dat salaris in de twee jaren erop over twee termijnen worden teruggevorderd, met een rente van drie procent per jaar. In de tussentijd verlangde Messi ook loyaliteitsbonussen.

Verdere eisen waren een box in Camp Nou voor de families van Messi en Luis Suárez, de genoemde privévlucht tijdens de kerst, een contractverlenging voor assistent Pepe Costa, betaling van de uitgestelde bedragen plus rente bij beëindiging van het contract, een tekenbonus van tien miljoen euro en verhoging van het salaris bij belastingverhoging. Verder wilde Messi dat zijn transferclausule van zevenhonderd miljoen euro uit het contract zou worden geschrapt en zou worden vervangen door een symbolisch bedrag van tienduizend euro. 

Zoals bekend werd het contract uiteindelijk niet getekend. Bartomeu kon met enkele van de genoemde eisen niet akkoord gaan en verdere onderhandelingen liepen op niets uit. In 2021 verruilde Messi 'zijn' FC Barcelona voor Paris Saint-Germain, waar hij inmiddels aan zijn tweede seizoen bezig is. 

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

LaLiga

gerelateerd