Martínez kijkt uit naar Oranje: "Perfecte laatste wedstrijd voor WK"

23 september 2022, 11:41

Roberto Martínez heeft erg veel zin in de interland tussen Nederland en België. De bondscoach van de Rode Duivels weet dat het voor zijn ploeg lastig gaat worden om Oranje nog van de eerste plek af te houden. Toch ziet hij in de burenruzie een uitstekende generale repetitie voor het WK.

"We moeten proberen te winnen en dan zien waar het doelsaldo ons naartoe leidt", vertelde Martínez donderdagavond in gesprek met Het Nieuwsblad. "Als ik de perfecte laatste wedstrijd voor de WK-selectie zou mogen kiezen, dan zou ik altijd voor Nederland kiezen. Omwille van de voorbereiding, de fans, de historische rivaliteit, de betekenis en het feit dat dit een uitwedstrijd is. Dit is echt ideaal."

Lees ook: Henry tegen Oranje op Belgische bank na rode kaart Martinez

De bondscoach zit zelf overigens niet op de bank tegen Oranje. Hij kreeg donderdagavond tegen Wales (2-1 overwinning) een directe rode kaart. Toch weet hij al wat hij van plan is in de Johan Cruijff ArenA. "Er zullen zeker wat wijzigingen in het elftal komen. Het is een gelegenheid om wat uit te proberen. Ik weet al hoe we gaan spelen maar de spelers zijn nog niet bekend", verklapte de Spanjaard.

Nations League

Voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd in groep A4 van de Nations League is het verschil tussen Nederland en België drie punten in het voordeel van Oranje. De bezoekers moeten dus sowieso drie punten pakken om op gelijke hoogte te komen. Als twee ploegen in punten gelijk eindigen, volgt een beslissing op onderling resultaat. De eerste ontmoeting eindigde in een 1-4 overwinning voor Oranje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

mis ik iets?? nederland duitsland dat is oorlog, maar nederland belgie kom op man..das patatje eten en een beetje gek doen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen