Internacional verovert Copa Libertadores

17 augustus 2006, 09:19

Internacional heeft voor de eerste keer in haar clubhistorie beslag weten te leggen op de Copa Libertadores. De Braziliaanse ploeg had woensdagavond in eigen stadion aan een 2-2 gelijkspel tegen São Paulo voldoende om de prijs te pakken. De heenwedstrijd tussen beide ploegen, in São Paulo, was geëindigd in een 1-2 zege voor Internacional.

Internacional beëindigde het spannende duel tegen de andere Braziliaanse club met tien man. De ploeg kwam in de 66e minuut voor de tweede keer op voorsprong door een treffer van Tinga. De aanvaller kreeg vervolgens zijn tweede gele kaart en dus rood omdat hij het doelpunt te uitbundig vierde. Sao Paulo, dat de beker in het verleden drie keer won, maakte vijf minuten voor het einde weer gelijk en probeerde in de laatste minuten een derde treffer te forceren, zonder succes.

De Copa Libertadores geldt als de meest prestigieuze prijs voor Zuid-Amerikaanse clubteams. Internacional mag, door deze zege, een gooi gaan doen naar de wereldbeker voor clubteams. In die strijd zal het onder meer af moeten rekenen met FC Barcelona, de winnaar van de Champions League.