Waarom Van de Ven Bundesliga boven Feyenoord en PSV verkoos

28 september 2022, 23:50

Micky van de Ven beleeft een stormachtige doorbraak in de Bundesliga. Na een aanpassingsjaar is de 21-jarige verdediger nu onbetwiste basisspeler in het hart van de defensie bij VfL Wolfsburg. Voor Van de Ven bevestigt het dat hij vorig jaar een goede keuze heeft gemaakt om naar Duitsland te verkassen.

Als piepjonge basisklant bij FC Volendam lag de wereld aan zijn voeten. Van de Ven heeft met zijn transfer naar de Bundesliga, waar hij ging samenwerken met de later ontslagen coach Mark van Bommel, nog altijd het record van de duurste Keuken Kampioen Divisie-speler ooit in handen. Afgelopen seizoen was Van de Ven regelmatig bankzitter, nu miste de verdediger nog geen minuut.

"Aan het begin moest ik aanpoten, maar ik haakte redelijk snel aan en heb altijd wel gevoeld: er is een kans dat ik hier ga spelen. En áls je bij Wolfsburg speelt, heb je echt een goede stap gezet", zegt hij tegen Voetbal International. "Als je het dan uiteindelijk niet haalt, heb je daarna altijd nog opties als Plan B. Ja, ik had in 2021 ook naar Feyenoord of PSV kunnen gaan, maar ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze"

Aanvankelijk beleefde Van de Ven juist nog een moeilijke periode. "Het is natuurlijk lastig als je telkens op de bank zit, maar ik had ook niet verwacht dat ik direct zou gaan spelen. Ik kwam van Volendam. Met alle respect, maar van de Keuken Kampioen Divisie naar de Bundesliga, is nogal een stap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen