'Gakpo en keeper van 100 miljoen belangrijkste targets United'

29 september 2022, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel Manchester United aankondigde voorlopig geen grote transferuitgaven te willen gaan doen, heeft Erik ten Hag de komst van Cody Gakpo (PSV) nog altijd niet uit het hoofd gezet. Daarnaast wordt in verschillende media ook Jan Oblak, doelman van Atlético Madrid, in verband gebracht met de Mancunians.

Zakenblad Forbes schrijft dat de interesse van United in Gakpo nog altijd niet geweken is. 'Afgelopen zomer was United er met Gakpo al uit, maar besloot het zijn komst voorlopig uit te stellen', zo valt te lezen. 'Maar Manchester United gaat proberen hem de komende twaalf maanden alsnog toe te voegen aan de selectie', weet Forbes. Het blad geeft de komst van Ajacied Antony, die voor bijna honderd miljoen euro de overstap naar de Engelse gigant maakte, als belangrijkste reden van het afketsen van de overkomst van Gakpo.

Oblak in beeld als opvolger De Gea

Ten Hag zou daarnaast interesse hebben in de Sloveense keeper Jan Oblak van Atlético Madrid. Nu het contract van huidige eerste keus David de Gea (31) aankomende zomer afloopt, zou de club hem willen vervangen. De Gea was jarenlang eerste keeper in Manchester, maar zijn spel werd de afgelopen jaren steeds meer bekritiseerd. Ook raakte hij zijn plaats in de Spaanse nationale ploeg kwijt. Bondscoach Luis Enrique geeft tegenwoordig de voorkeur aan Unai Simon (Athletic Bilbao).

De komst van Oblak lijkt nog een hele uitdaging te worden voor Ten Hag. Hij ligt in Madrid nog vast tot 2028. In zijn contract staat dat hij voor een bedrag van zo'n honderd miljoen euro kan vertrekken uit het Wanda Metropolitano. Of de club van Diego Simeone een lager bedrag zou willen overwegen is nog maar de vraag. United heeft bovendien een concurrent in eigen land. Ook Tottenham Hotspur zou Oblak graag naar Engeland halen, nu de jaren voor eerste keus Hugo Lloris (36) steeds meer lijken te gaan tellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen