Goed nieuws voor Van Gaal: ziekenboeg Oranje loopt beetje leeg

29 september 2022, 20:23   Bijgewerkt: 29 september 2022, 20:29

Louis van Gaal kon in de afgelopen interlandperiode niet alle spelers selecteren die hij wilde. Onder anderen Arnaut Danjuma, Donyell Malen, Bruno Martins Indi en Noa Lang (23) waren er niet bij, omdat ze een blessure hadden of pas net weer fit waren na blessureleed. Maar over laatstgenoemde kwam goed nieuws: de buitenspeler van Club Brugge is na zijn enkelblessure weer teruggekeerd bij de A-selectie.

En dat geeft Van Gaal weer extra opties voor het WK in Qatar, dat over 53 dagen van start gaat. De bondscoach moet in oktober al zijn voorselectie doorgeven en niet veel later volgt in november de definitieve groep van Van Gaal. Lang was sinds eind augustus uit de running bij de regerend kampioen van België, maar heeft de training donderdag weer hervat.

Daardoor kan hij mogelijk dit weekend tegen het KV Mechelen van trainer Danny Buijs alweer minuten maken en anders is tegen Atlético Madrid in de Champions League een optie. In de Groep B van het miljardenbal is Club Brugge na twee duels met zes punten overigens de verrassende koploper. Bayer Leverkusen en FC Porto werden knap verslagen door de Belgische grootmacht: in beide duels deed Lang niet mee.

Lees ook: Waterman vertelt fraaie Van Gaal-anekdote: "Ging uit zijn plaat"

Dat Van Gaal de optie om Lang mee te nemen serieus zal overwegen, lijkt zeker. De bondscoach liet de excentrieke buitenspeler debuteren en vond hem vooral als nummer tien gevaarlijk in Oranje, bijvoorbeeld als invaller om nog iets te forceren. In totaal kwam Lang tot vijf interlands, waarin hij tot dusver één doelpunt noteerde. Wel zal hij moeten aantonen volledig fit te zijn voor het WK in Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen