Ziet Idrissi gelijkenissen tussen Slot en Ten Hag? "Allebei kaal"

5 oktober 2022, 18:16

De tijdelijke overstap van Oussama Idrissi naar Feyenoord pakt vooralsnog goed uit. De buitenspeler heeft in Rotterdam het plezier én zijn vorm teruggevonden. Dat kan natuurlijk niet los worden gezien van zijn trainer, Arne Slot. Idrissi werkte bij AZ al samen met Slot, bij wie hij wel degelijk overeenkomsten ziet met Erik ten Hag

Idrissi maakte in de zomer van 2020 de overstap van AZ naar Sevilla. Die pakte echter niet goed uit. Waar Idrissi in Alkmaar zeker was van een basisplaats en een heel hoog niveau haalde, kwam hij er in Zuid-Spanje niet tot nauwelijks aan te pas. De vleugelaanvaller keerde zes maanden na zijn vertrek naar Sevilla terug in Nederland om op huurbasis bij Ajax te gaan voetballen. Ten Hag werd zijn nieuwe trainer. Van Voetbal International krijgt Idrissi de vraag of hij overeenkomsten ziet tussen Ten Hag en Slot. "Ze zijn allebei kaal, dat is één... hahaha", reageert hij lacherig. 

"Zonder gekheid zie ik zeker overeenkomsten", vervolgt een serieuze Idrissi. "Het belangrijkste vind ik dat ze allebei een goed luisterend oor hebben. Dat ze spelers begrijpen. Daarbij kunnen ze heel goed uitleggen wat ze willen en zijn ze tactisch sterk. Je doet bij die twee niets zonder dat er een gedachte achter zit. Dus nooit zo maar een positiespelletje, nee, als je dieper kijkt zie je dan bijvoorbeeld dat een opbouwvorm is vanuit de posities." Volgens de aanvaller zit het verschil tussen Ten Hag en Slot 'in de details'. "Het zijn gewoon twee Nederlandse toptrainers die mij hebben geïnspireerd. Ik zie het ook zitten om na mijn carrière mijn kennis over te brengen op spelers. Dat lijkt me wel een mooie legacy."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen