Barça bevestigt verkoop Griezmann, Laporta spreekt over Frenkie

9 oktober 2022, 21:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft definitief een akkoord bereikt met Atlético Madrid over de verkoop van Antoine Griezmann. De Fransman wordt dit seizoen al verhuurd aan de Madrileense topclub en gaat na dit seizoen permanent de overstap maken naar de Rojiblancos. Daarmee komt eindelijk een einde aan een lange soap.

Eerder werd al bekend dat Barça en Atlético een mondeling akkoord hadden bereikt over de deal. In de weken daarvoor zette Atlético de linksbenige aanvaller steevast slechts dertig minuten in, om te voorkomen dat de topclub de koopclausule van veertig miljoen euro moest overmaken naar Barça. Directeur Mateu Alemany Font bevestigde op een persconferentie dat Griezmann na dit seizoen in Madrid blijft. Griezmann verkast voor een bedrag tussen de 20 en 25 miljoen euro.

Op dezelfde bijeenkomst met de pers kreeg ook voorzitter Joan Laporta vragen, onder meer over de vele geruchten rond Frenkie de Jong. Afgelopen zomer werd hij volop in verband gebracht met een vertrek. "We hebben veel aanbiedingen uit de Premier League voor hem gekregen, ze boden veel geld. We hebben besloten om een kwaliteitsspeler als Frenkie te behouden."

De Jong zou volgens geruchten flink aan salaris hebben moeten inleveren. Dat Barça hem daartoe dwong, ontkende Laporta. "We dwingen nooit een speler om salaris in te leveren, we hebben er op een nette manier om gevraagd."

Lees ook: 'Ronaldo kan sensationele overstap naar Amerika maken'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen