Simons verrast: PSV'er vond wedstrijd in Heerenveen 'wel leuk'

10 oktober 2022, 09:00

Xavi Simons zal de uitwedstrijd van PSV tegen SC Heerenveen niet snel vergeten. Niet alleen omdat PSV daar na jaren eindelijk weer wist te winnen. Oók omdat Simons een aantal keer flink werd aangepakt door de verdedigers van de thuisploeg. Bas Nijhuis nam het talent echter niet in bescherming en liet veel doorgaan. Dat vond Simons eigenlijk 'wel leuk'.

Simons begon in Friesland als schaduwspits, maar door het uitvallen van Yorbe Vertessen en Ismael Saibari was de kleine dribbelaar op een gegeven moment overal op het veld te vinden. Het maakte echter niet uit in welke zone hij opdook. Overal werd er wel een overtreding op hem gemaakt. Dat zou je zeggen althans. Nijhuis floot zoals hij altijd doet en liet zoveel mogelijk doorgaan. De frustratie was een aantal keer van Simons zijn gezicht af te lezen, maar na afloop hield hij zich aardig gedeisd. "Ik heb nog niet gekeken hoeveel blauwe plekken ik heb. Maar het was een heerlijke wedstrijd, ik vond het wel leuk", zei Simons na afloop voor de camera van ESPN.

"Ik probeer mijn eigen wedstrijd te spelen. Ik weet niet wat zij probeerden te doen, maar als ik trappen krijg, dan sta ik gewoon op en ga ik door. Heerlijke overwinning en een prachtige goal van Cody Gakpo, dus ik ben blij", sprak Simons met een glimlach. Waar Ruud van Nistelrooij na afloop gematigd kritisch was over het optreden van Nijhuis, wilde Simons daar niet te veel woorden aan vuil maken. "Ik doe mijn ding en de scheidsrechter is uiteindelijk degene die bepaalt, daar sta ik achter. Meer kan ik er niet over zeggen. Ik ga zo door, dus geen probleem."

Lees ook: Blessurezorgen bij PSV: "De domper op deze wedstrijd"

Einde aan lange reeks zonder winst

Na de zeges van Ajax, Feyenoord en AZ wist PSV wat het te doen stond in Friesland: winnen. De Eindhovenaren hadden na de 3-0 nederlaag bij SC Cambuur sowieso nog wat recht te zetten. "Het was een heel moeilijke wedstrijd. Het was lang geleden dat we hier hebben gewonnen", zei Simons. Van de voorgaande negen ontmoetingen in Heerenveen eindigden er vijf in een gelijkspel en vier in een nederlaag. Toen PSV op 21 maart 2012 voor het laatst won in het Abe Lenstra Stadion, was Simons nog 'een klein jochie'. "Het is dus heel erg mooi dat we deze wedstrijd hebben gewonnen en daar ben ik heel erg blij mee."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen