Slot haalt specifieke fase van Feyenoord aan in analyse

13 oktober 2022, 23:22

Feyenoord-trainer Arne Slot is niet tevreden met het gelijkspel van zijn ploeg tegen FC Midtjylland. De oefenmeester vond dat zijn elftal de betere partij was in De Kuip donderdagavond en vond dat er dus gewonnen had moeten worden. "We hadden verdiend om te winnen", oordeelde Slot.

Tegenover ESPN noemde Slot diverse onderdelen waarover hij tevreden was, maar één fase wilde hij er specifiek uithalen. "Ik heb vooral een mening over de tien minuten na rust. Die waren echt geweldig, we kwamen ontzettend goed uit de kleedkamers. We hebben meerdere kansen gehad, waarbij het wachten was op de 3-1. Dan is het sneu als Orkun de bal speelt en we toch een vrije trap tegenkrijgen", doelde hij op de gelijkmaker die volgde uit een vrije trap.

"Maar een vrije trap hoeft geen aanleiding te zijn om een tegengoal te incasseren", wilde de coach ook de hand in eigen boezem steken. Toch was de arbiter niet gelukkig, want door allerlei oponthoud werd er slechts 49 minuten gevoetbald in De Kuip donderdagavond. "Ik denk als de bal meer in het spel was geweest, we meer kansen hadden om te winnen. Daarom wilde FC Midtjylland de bal vermoedelijk ook minder in het spel hebben."

Lees ook: Kökcü reageert op arbiter na duel met bizar lage zuivere speeltijd

Ondanks de remise was er reden tot optimisme. "We hebben in een week tijd zo veel dingen zo veel beter gedaan. Wat ik vooraf had gehoopt, dat de wedstrijd vooral op hun helft gespeeld zou gaan worden, is uitgekomen. We hadden verdiend om te winnen, maar dat hadden zij vorige week. Dan moeten we twee keer leven met een gelijkspel."

Over de prestatie van aanvaller Santiago Giménez, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Danilo maar niet scoorde, was Slot tevreden. "Hij ging in elk geval heel veel de strijd aan met verdedigers. En we hebben als team beter druk gezet op hun achterhoede, waardoor ze veel minder balbezit hadden dan wij. Al is het uiteraard prettig voor een aanvaller als je scoort."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen