Simons moet mee naar het WK: "Memphis had dat in 2014 ook"

18 oktober 2022, 15:51   Bijgewerkt: 18 oktober 2022, 15:56

Xavi Simons is verkeert momenteel in uitstekende vorm bij PSV en was afgelopen zondag weer twee keer trefzeker tegen FC Utrecht. Door zijn prestaties wordt hij zelfs in verband gebracht met een eventuele selectie voor het WK in Qatar. In de Peesjevee-podcast waren journalist Paul Post en PSV-watcher Rik Elfrink duidelijk positief over de kansen voor de jonge PSV'er. 

"Ik vind dat ze een volwassen team hebben waarbij Simons een prettige, jeugdige exponent is die iets onvoorspelbaars brengt.", begint Elfrink. "Het is duidelijk een jongen die zijn limieten aan het oprekken is en daarom denk ik dat hij voor Oranje interessant kan zijn."

De analist komt ook meteen met een vergelijking aan wie hij Simons doet denken. "Hij is nu nog jong, negentien jaar oud. Memphis had dat in 2014 ook. Dat zijn jongens die nog een keer boven zichzelf uit kunnen stijgen op zo'n toernooi. Ik zou altijd een of twee van dit soort jongens mee nemen, die brengen iets van onbevangenheid in zo'n groep."

Moordende concurrentie

Post sluit zich aan bij de woorden van Efrink. "Hij is hartstikke jong, hij heeft enorm veel potentie en hij kan nog jarenlang mee. Waarom zou je hem niet meenemen?" Post geeft echter wel aan dat Simons niet de minste nemen tegenover zich heeft staan bij het Nederlands elftal. "Wie er dan uit de selectie moet? Tja, dat is wel een lastige."

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

die kan niet mee want hij is geen ajacied!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen