PSV verdedigend labiel: dramatische cijfers na pijnlijk verlies

23 oktober 2022, 16:33

PSV heeft zondagmiddag verdedigend opnieuw een hele zwakke indruk gemaakt. De ploeg van Ruud van Nistelrooij incasseerde op bezoek bij FC Groningen drie treffers binnen zeven minuten voor de pauze, waardoor er uiteindelijk met 4-2 werd verloren in het hoge noorden. Ajax is na puntverlies van eerder al Feyenoord en AZ de lachende vierde. 

De teller tegentreffers staat daardoor op achttien: evenveel als bijvoorbeeld nummer zestien SC Cambuur en vorig seizoen kwam landskampioen Ajax tot negentien tegendoelpunten over het hele seizoen. Eerder werd tegen diezelfde Leeuwarder ploeg in het noorden al aangetoond dat het achterin allesbehalve stabiel is bij de Eindhovenaren, die slechts tweemaal een clean sheet hadden dit seizoen. 

Tegen Arsenal was PSV verdedigend wel aardig, maar verloor het uiteindelijk nipt. Ten opzichte van de wedstrijd afgelopen donderdag bij Arsenal met twee wijzigingen. Trainer Van Nistelrooij had het in aanloop naar het duel met FC Groningen al over twee spelers met pijntjes. Dat waren rechtervleugelverdediger Phillip Mwene, hij werd vervangen door Jordan Teze en middenvelder Erick Gutierrez. Xavi Simons zakte een linie waardoor zijn positie aan de rechterbuitenkant werd overgenomen door Anwar El Ghazi. Met een kopbal leek Guus Til zijn ploeg al vroeg op voorsprong te zetten, maar de debuterende keeper Jan de Boer had een prima save in huis. Het leek uitstel van executie, want PSV mocht én kon doen wat het wilde.

Van Nistelrooij liet El Ghazi na de pauze achter in de kleedkamer. Noni Madueke was zijn vervanger. Via Andre Ramalho was PSV meteen dicht bij de aansluitingstreffer na de pauze. De verdediger kopte van dichtbij maar net over het Groningen-doel. Gakpo raakte even later met een kopbal zelfs de lat. Simons kreeg de rebound niet langs De Boer en Gakpo zag ook zijn tweede poging mislukken. Luuk de Jong werd ook al snel gebracht. Hij kwam voor Joey Veerman die het duidelijk niet eens was met zijn wissel. De Jong kreeg meteen twee goede kansen, maar ondervond ook de klasse van De Boer terwijl zijn tweede poging maar net de juiste richting miste.

Het was duidelijk dat PSV zich niet gewonnen gaf. Mauro Júnior kreeg als vervanger van Max ook zijn eerste speelminuten dit seizoen. Het sterke offensief van PSV ebde gaandeweg wel weg. Groningen durfde waar mogelijk mee te voetballen en was in de counter een paar keer gevaarlijk. Een kwartier voor tijd viel de 3-2 alsnog toen Guus Til bij de tweede paal raak kopte. Met een kopbal tegen de lat was De Jong nog dichtbij de 3-3. Net nadat Dankerlui bijna de wedstrijd besliste, maar gestuit werd door Benitez, leek het aan de andere kant alsnog gelijk te worden. Het was Kasanwirjo echter die de inzet van De Jong van de lijn haalde. en aan de andere kant nog de vierde goal van FC Groningen gemaakt werd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen