Uitvallen Gavi smet op feestavond FC Barcelona en Dembélé

23 oktober 2022, 22:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona had zondag een bijzonder makkelijke avond met de thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao. Al na 22 minuten spelen stond een tussenstand van 3-0 op het scorebord. Daarna werd het gaspedaal even losgelaten, maar in de problemen kwam de ploeg van Xavi nooit. De wedstrijd eindigde in 4-0. 

Aan de aftrap stond bij FC Barcelona onder meer Frenkie de Jong. Waar hij afgelopen donderdag echter nog veel lof ontving voor zijn optreden als 'nummer zes', was die rol vandaag gewoon weer voor aanvoerder Sergio Busquest en stond De Jong verder naar voren. De langdurig geblesseerde Memphis Depay was nog altijd niet inzetbaar.

Met De Jong als 'zes' won Barça met liefst 3-0 van Villarreal, maar ook in deze bezetting was er niet lang voor nodig om die score aan te tikken. Al na 22 minuten stond diezelfde tussenstand op het scorebord. Ousmane Dembélé tekende met het hoofd voor de openingstreffer en gaf vervolgens de assists op de goals van Sergi Roberto en Robert Lewandowski. 

Hoewel de Catalanen het tempo van de beginfase niet volhielden, kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Na rust zou er nog één treffer volgen, in de 73e minuut, via Ferran Torres. Wederom was de assist van Dembélé, waarna de Spanjaard uit de draai de 4-0 binnenschoof. Zo tekende hij voor de eindstand waarmee FC Barcelona nog steviger op plek twee staat.

Blessure Gavi

Een grote smet op de ruime overwinning, was echter het vroegtijdig uitvallen van Gavi. De pas achttienjarige middenvelder had juist een prachtige week achter de rug, waarin hij zowel de Kopa Trophy als de Golden Boy Award in ontvangst mocht nemen. Een mooi vervolg kreeg dat dus niet, want al na 35 minuten moest hij het veld geblesseerd verlaten. 

Lees ook: Gavi treedt in voetsporen teamgenoot en completeert feestweek

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen