Volgend vervelend hoofdstuk in blessureboek achterin bij FC Utrecht

25 oktober 2022, 18:57   Bijgewerkt: 25 oktober 2022, 19:03

FC Utrecht moet het tot en met de winterstop stellen zonder aanvoerder Nick Viergever (33). De centrale verdediger liep voor de wedstrijd tegen PSV een knieblessure op en die blijkt wat ernstiger dan verwacht. Daardoor komt hij voor het WK in Qatar niet meer in actie. 

"Ik baal er natuurlijk enorm van dat ik net als de afgelopen wedstrijden, ook de wedstrijden tot de winterstop langs de kant sta", laat pechvogel Viergever op de clubsite weten. "Ik doe er alles aan om na de winterstop weer volledig inzetbaar te zijn." Door zijn blessure ontbreekt de aanvoerder in elk geval tegen FC Volendam, sc Heerenveen en FC Groningen, terwijl Feyenoord de eerste wedstrijd na de winterstop en het WK in Qatar is. 

Sowieso kent de verdediger tot dusver vooral een vervelend seizoen, want nadat hij de eerste vijf duels negentig minuten meedeed als captain in de Eredivisie stond hij in de drie wedstrijden daarna langs de kant met een blessure. Tegen AZ viel hij nog acht minuten in, maar voor het treffen met PSV viel hij opnieuw uit met naar nu blijkt een ernstige kniekwetsuur.

Lees ook: Utrecht wil tegen angstgegner PSV bizarre statistiek beëindigen

Het is allesbehalve de enige blessure van de Domstedelingen achterin. Mike van der Hoorn, Tommy St. Jago en Ramon Hendriks vielen eerder al voor een langere periode weg in de selectie van Henk Fraser. Ook Django Warmerdam stond eerder deze voetbaljaargang al even langs de kant, maar is wel weer genoeg hersteld om minuten te maken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen