Feyenoord kondigt onderzoek en maatregelen aan na rellen in Graz

28 oktober 2022, 14:44

Feyenoord heeft gereageerd op de ongeregeldheden van donderdagavond rond de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz. Er zouden onder meer vernielingen zijn aangericht en enkele gewonden zijn gevallen. De club gaf aan de incidenten te gaan onderzoeken, om vervolgens passende maatregelen te kunnen treffen.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken en Feyenoord het duel tegen Sturm Graz met 1-0 had verloren, hielden enkele meegereisde uitsupporters flink huis in de Merkur Arena. Deuren, wc's en cateringpunten in het stadion werden vernield. Daarop reageerde de ME door traangas in te zetten, waar ook veel onschuldige supporters last van hadden. Tegenover de NOS gaf Feyenoord een dag later aan 'enorm te balen' van de ongeregeldheden. 

De club kondigde aan om in samenwerking met onder meer Sturm Graz en de lokale autoriteiten de incidenten te gaan onderzoeken. "We zullen de komende dagen zo veel mogelijk informatie verzamelen en beelden bekijken om een zo compleet mogelijk overzicht te krijgen van wat zich heeft voorgevallen." Naar aanleiding van de uitkomst van dat onderzoek zal Feyenoord vervolgens maatregelen nemen. 

Steekpartij

De omroep meldde verder dat er in totaal zeven mensen zijn opgepakt, die ook vrijdagochtend nog vastzaten. Dat aantal kreeg de Rotterdamse politie te horen van Oostenrijkse collega's. Ook is er een onbekend aantal supporters, en ook veiligheidsmedewerkers en agenten gewond geraakt. Twee Feyenoord-fans zouden gewond zijn geraakt bij een steekpartij in de buurt van het stadion. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen