Xavi heeft goed nieuws voor Oranje: "Zullen we alles aan doen"

28 oktober 2022, 15:30

Memphis Depay lijkt snel zijn rentree te gaan maken in het shirt van FC Barcelona. De aanvaller is al een tijdje geblesseerd en ontbreekt dit weekend nog in de wedstrijdselectie van de Catalanen. Zijn trainer Xavi verwacht hem aanstaande dinsdag weer bij de groep.

Memphis speelde dit seizoen pas drie wedstrijden namens Barcelona. Tijdens de laatste interlandperiode met Oranje liep hij een spierblessure op en die kwetsuur houdt hem tot op heden aan de kant. In het Camp Nou is men zeer voorzichtig met de aanvaller, die onder Xavi overigens lang niet altijd kan rekenen op speeltijd. De oefenmeester hoopt dat Memphis dinsdag weer minuten kan maken, maar blijft wel voorzichtig.

Lees ook: Race tegen de klok; Memphis weer niet bij selectie van Barça

"Wij zullen er alles aan doen om Memphis Depay en Andreas Christensen aanstaande dinsdag fit te hebben. Maar we zullen geen onverantwoorde risico's met onze spelers nemen. Als ze dinsdag niet kunnen spelen, zien we ze misschien volgende week tegen Almería", vertelde Xavi vrijdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Valencia. Dinsdag speelt Barcelona in de Champions League tegen Viktoria Plzen.

Memphis heeft weinig wedstrijdritme

Bondscoach Louis van Gaal zal de situatie van Memphis nauwlettend in de gaten houden. Hij heeft de topschutter hard nodig op het WK, dat voor Oranje over drie weken gaat beginnen met een wedstrijd tegen Senegal. Memphis zou tegen Plzen, Almería en Osasuna nog minuten kunnen maken namens zijn club. Daarna vliegen alle internationals uit voor de voorbereidingen op het WK. Memphis zit sowieso in de voorselectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen