PSG-sterren tonen vorm richting WK in doelpuntenfestijn in Parijs

29 oktober 2022, 19:00

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een benauwde overwinning geboekt op Troyes. De middenmoter uit de Ligue 1 nam tot twee keer toe een verrassende voorsprong, maar stapte uiteindelijk met een 4-3 nederlaag van het veld. De supersterren van de thuisploeg pikten allemaal hun doelpuntje mee.

De wedstrijd in het Parc des Princes was amper begonnen toen Mama Baldé het publiek al stil kreeg. Hij verzorgde al na drie minuten spelen de verrassende 0-1 en schudde PSG op die manier wakker. Het sterrenensemble van trainer Christophe Galtier kwam halverwege het eerste bedrijf al langszij. Carlos Soler bepaalde de ruststand op 1-1. Na de thee ging het meteen weer mis voor de Parijzenaars. Baldé zette Troyes andermaal op voorsprong.

Daarna besloten de sterren van PSG op te staan en pegelde Lionel Messi zijn club op gelijke hoogte. Vervolgens was het de beurt aan Neymar, die op aangeven van Messi de bal hard tegen de touwen schoot. Kylian Mbappé had op dat moment nog niet gescoord en mocht aanleggen vanaf elf meter. Dat deed de Fransman foutlous. Ondanks de aanvallende kracht bleek PSG verdedigend weer kwestbaar. Ante Palaversa bepaalde de eindstand op 4-3.

Napoli - Sassuolo 4-0

In de Serie A is het voorlopig vooral de vraag wie koploper Napoli af gaat stoppen. De ploeg van trainer Luciano Spalletti, die in de Champions League nog zonder puntenverlies is, won zaterdagmiddag met 4-0 van Sassuolo. In de rust was de buit dankzij twee treffers van Victor Osimhen en een doelpunt van Chvitsja Kvaratschelia al binnen. Na de thee maakte Osihmen zijn hattrick compleet. Napoli blijft dus de trotse lijstaanvoerder.