Malen helpt Dortmund met assist aan zege en doet ex-teamgenoot pijn

29 oktober 2022, 20:24

Borussia Dortmund heeft zich zaterdagavond weer even in de top van de Bundesliga gemeld. De ploeg klom naar plek drie dankzij een 1-2 zege op directe concurrent Eintracht Frankfurt. Daarbij was een mooie rol weggelegd voor voormalig PSV'er Donyell Malen, die met een fraaie actie de openingstreffer voorbereidde.

Dat gebeurde na 21 minuten voetballen. Malen kreeg de ruimte om een lange bal van achteruit aan te nemen, een stuk op te lopen, zijn mannetje te passeren en de bal vervolgens bij Julian Brandt neer te leggen. De Duitser rondde vervolgens fraai af, waardoor Malen zijn eerste assist van het seizoen kon bijschrijven. Bovendien deed hij oud-ploeggenoot Mario Götze, die eveneens aan de aftrap van de kraker stond, daarmee pijn.

Een antwoord van Eintracht Frankfurt volgde wel snel in de vorm van een knap afstandsschot van Daichi Kamada. De uiteindelijk beslissing in het voordeel van Dortmund zou pas na rust vallen. De tweede helft was zeven minuten bezig toen Jude Bellingham de bal goed meekreeg van Youssoufa Moukoko, zijn tegenstander uitkapte en de bal in de verre hoek achter doelman Kevin Trapp wist te plaatsen.

Stand Bundesliga

Het was de tweede keer dat Dortmund op voorsprong kwam, maar dit keer had Eintracht Frankfurt geen antwoord meer. De ploeg begon deze speelronde met een punt meer dan Der Borussen, maar zakt nu weg naar plek vijf. Dortmund zelf vestigt zich op plek drie, met een achterstand van drie punten op koploper Bayern München. Wel komen de nummers twee en vier, Union Berlin en SC Freiburg, zondag nog in actie tegen respectievelijk Borussia Mönchengladbach en Schalke 04.

1. Bayern München: 12 - 25

2. Union Berlin: 11 - 23

3. Borussia Dortmund: 12 - 22

4. SC Freiburg 11 - 21

5. Eintracht Frankfurt: 12 - 20