'Drankrijder Pavard kan Bayern na dit seizoen verlaten'

2 november 2022, 13:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Benjamin Pavard blijft de gemoederen in Duitsland bezighouden. Naar nu blijkt heeft zijn club Bayern München hem acht weken geleden beboet wegens rijden onder invloed. De Fransman kwam dinsdag ook al negatief in het nieuws, omdat hij zijn frustraties over zijn recente wisselbeurten niet onder stoelen of banken stak.

Bayern-trainer Julian Nagelsmann bevestigde de boete die de club Pavard opgelegd heeft dinsdagavond tegenover Amazon Prime Video. "Als de juiste straf is uitgedeeld, is de zaak af", zei de oefenmeester die verder niet veel woorden vuil wilde maken aan het voorval. Hasan Salihamidzic, technisch directeur van Der Rekordmeister ging mee met dat verhaal: "Bij de club hebben we dit binnen een paar dagen afgehandeld. Daarna heeft hij prima wedstrijden gespeeld en ook vandaag heeft hij laten zien wat voor speler hij is."

Pavard opende in het Champions League-duel van zijn club met Inter dinsdagavond nog de score. De Beierse club won het duel, waarin niets meer op het spel stond, uiteindelijk met 2-0. Pavard mocht voor het eerst weer starten op zijn vertrouwde rechtsbackpositie, nadat Nagelsmann in de afgelopen twee duels nog de voorkeur had gegeven aan oud-Ajacied Noussair Mazraoui.

Engeland of Spanje?

In de media wordt dan ook flink gespeculeerd over de toekomst van Pavard, wiens contract bij Bayern medio 2024 afloopt. In Engeland wordt Chelsea als mogelijke bestemming genoemd. De Londense club zou een volwaardige backup voor de momenteel geblesseerde Reece James wel kunnen gebruiken. Ook in Spanje wordt de situatie van de wereldkampioen van 2018 scherp in de gaten gehouden. Zo zou zowel FC Barcelona als Atlético Madrid in de Fransman een welkome versterking zien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen